Primer naj bi predstavljal prvi turški umor iz časti, navdihnil pa je scenarista filma Zenne, ki je šokiral turško javnost z govorom o homoseksualnosti in predsodkih v muslimanski Turčiji. "Zgodbo smo imeli v mislih takoj po Ahmetovi smrti," je dejal Caner Alper, scenarist in so-režiser filma, in nadaljeval, "njegova zgodba je morala ugledati dan."

Yildiz je bil rojen v bogato in verno družino v antičnem mestu Sanliurfa, ki se nahaja na revnem in konzervativnem jugovzhodu, kasneje pa se je preselil v Istanbul, kjer je raziskoval tudi svojo spolno identiteto. V Istanbulu si je ustvaril novo življenje in sklenil nova prijateljstva, s svojim partnerjem pa se je preselil v skupno stanovanje.

V filmu Yildiza k razkritju spolne identitete prepriča moški trebušni plesalec Ali Zenne, sicer nemški fotograf, ki se je po osebni krizi, ki jo je doživel v Afganistanu, preselil v Istanbul. V Afganistanu je med fotografiranjem nenamerno povzročil smrt kopice otrok. Oba lika v filmu sicer temeljita na resničnih zgodbah, a sta del fikcije, opozarjajo ustvarjalci. Ko je Yildiz v resničnem življenju družini povedal, da je homoseksualec, so to videli kot žalitev – čeprav sta ga njegova starša oboževala.

Yildizov oče je svojega sina pozval, naj se vrne domov in poišče zdravilo za homoseksualnost, vendar je Yildiz to zavrnil, je pojasnil njegov bratranec Ahmet Kaya. Ko je bil Yildiz ubit, njegova družina ni poskrbela za "pravilen muslimanski pogreb", temveč so njegovo truplo pokopali na "pokopališču neimenovanih".

Mladi igralec Erkan Avci, ki je v filmu igral Yildiza, je po premieri dejal, da se ni mogel distancirati od prizora v filmu, v katerem pokliče očeta in se mu opraviči, ker je homoseksualec. "Tragedija je, kruto in nehumano, da se mora nekdo opravičevati za to, kar je."

Film Zenne je prejel kar pet nagrad na najbolj prestižnem turškem festivalu, Antalya Golden Orange.