Do danes vodilni Nemec Andre Greipel (Lotto-Belisol), sicer specialist za sprinte, je bil danes šele 55., zaostal je nekaj več kot sedem minut in moral skupno vodstvo prepustiti Švicarju Martinu Kohlerju (BMC).

Na dirki po Avstraliji nastopata še dva Slovenca. Grega Bole (Lampre) je bil danes 90., Borut Božič (Astana) pa 114. Skupno je med 131 uvrščenimi kolesarji najvišje Koren, ki zaseda 16. mesto (+0:12), Bole je 64. (+7:57), Božič pa 120. (+26:53).

"Težko je bilo v zadnjih metrih, vedel pa sem, da imam dobre možnosti za zmago. Dirka je bila zahtevna, kar mi je ustrezalo. Vesel sem, da sem poskrbel za prvo zmago ekipe v tem letu," je po dirki dejal Freire. "Nisem pričakoval, da bom spet v vodstvu, a Greipel je na vzponu zaostal in trudili smo se, da smo razliko vseskozi povečevali. Jutri bo vrh naskakovalo deset do 15 kolesarjev, zelo težko bo. Ne vem, če mi bo uspelo zadržati vodstvo, a sem z do zdaj prikazanim zelo zadovoljen," pa je dirko ocenil trenutno skupno vodilni Kohler.

Odločitev o skupnem zmagovalcu bo padla na sobotni peti etapi (McLaren Vale - Old Willunga Hill, 151,5 km), ko se bo avstralska dirka prvič podala tudi v gore, odločala bosta dva vzpona na Willunga Hill. V nedeljo sledi še zadnja preizkušnja, 90-kilometrska krožna vožnja po mestu Adelaide.