Slovenec Anže Kopitar danes ni igral vidnejše vloge, na celotni tekmi je sprožil le en strel proti vratom gostov, ki pa ni zatresel mreže.

V derbiju atlantske skupine je Pittsburgh v gosteh premagal vodilne New York Rangers s 4:1. Jevgenij Malkin je za zmagovalce zabil dva gola. "Vedno je težko igrati proti Newyorčanom. Težko je, ker imajo izjemno ekipo in so trenutno najboljše moštvo v NHL," je dejal Malkin. Newyorčani imajo 62 točk, v vzhodni konferenci jim je najbližje branilec naslova Boston, ki ima točko manj.

Prvaki so svoje delo opravili z odliko. V New Jerseyju so domače hokejiste premagali s 4:1, vse štiri gole pa so zabili v zadnji tretjini. "Ko smo zabili prvi gol, smo se vrnili k naši igri. Igrali smo tako, kot znamo in zmoremo. Gostitelji so se dobro pripravili na nas, imeli dobro taktiko, nas pa tudi noge niso preveč ubogale. Toda ko smo zabili, smo se znebili bremena in le nadaljevali našo igro," je po tekmi povedal kapetan Bostona Zdeno Chara.

Ekipa, ki ima trenutno največ točk v ligi, je Detroit. Ta je doslej zbral 63 točk, zadnji dve ponoči v Phoenixu, ko je po kazenskih strelih slavil proti kojotom. Glavno vlogo je igral Todd Bertuzzi, ki je v rednem delu zadel za vodstvo Detroita z 2:1, nato pa bil kot edini uspešen pri kazenskih strelih. Pri tem je navdušil občinstvo, saj je dobrih 190 centimetrov visoki in dobre 104 kilograme težki hokejist malce spomnil na umetnostnega drsalca. Mika Smitha v Phoenixovih vratih je namreč ukanil tako, da se je pred njim zavrtel in z "backhandom" plošček poslal v mrežo.

Le točko manj kot Detroit ima St. Louis, ki igra v isti skupini, tokrat je z golom Alexa Pietrangela premagal Edmonton in že na 14. zaporedni domači tekmi prišel do točk, kar je rekord kluba. Na drugih tekmah večera je Toronto premagal Minnesoto s 4:1, Philadelphia je doma klonila pred New York Islanders z 1:4, Columbus pred Nashvillom z 0:3, Winnipeg je s 4:1 ugnal Buffalo, San Jose je izgubil proti Ottawi z 1:4.