Houston je doma doživel eno najhujših zadnjih četrtin v zgodovini ekipe in nato v podaljšku le ugnal New Orleans. Kevin Martin je 27 od skupaj 32 točk dosegel v prvem polčasu, Samuel Dalembert pa je ujel v sezoni rekordnih 17 žog. Rakete so vodile že za 14 točk in videti je bilo, da je peta zaporedna zmaga že "pod streho". A v zadnji četrtini so domači dosegli le sedem točk, sršeni pa so tekmo prevesili v podaljšek. Kljub temu so domači le zdržali pritisk in vknjižili novo zmago. Pri gostih je bil s 17 točkami najboljši Jason Smith, Jarrett Jack in Marco Bellinelli sta dodala po 15 točk.

V Miamiju se je LeBron James otresel simptomov gripe in zaigral brezhibno. Z 31 točkami je bil prvi strelec domačih, ki so z 98:87 ugnali Los Angeles Lakers. Chris Bosh je za domače prispeval 15 točk, v ekipi pa še naprej zaradi zvina gležnja manjka Dwayne Wade. V dresu jezernikov je z rekordom sezone v obliki 26 točk dobro zaigral Pau Gasol.

Utah je moral z 91:94 priznati premoč Dallasu. Shawn Marion je vknjižil rekord sezone, 22 točk, poleg tega je v odločilnih trenutkih tekme s polaganjem prispeval pomembni točki za zmago gostov. Utah je v zadnji četrtini nadoknadil zaostanek 13 točk in celo povedel, a je nato Jason Terry zadel za tri, Marion pa je s polaganjem zapečatil usodo gostiteljev. Z 22 točkami je bil za slednje najuspešnejši Al Jefferson.