Gladek je zaposlen v specialni enoti policije že od leta 2000, z rokometaši pa je začel sodelovati bolj ali manj naključno. "Z vodjem reprezentanc Urošem Mohoričem sva iz istega kraja, iz Železnikov. Med pogovorom ob kavici mi je potarnal, da dela dneve in noči ter da bi potreboval nekoga, ki bi ga delno razbremenil in ki obvlada računalništvo. In tako je prišlo do sodelovanja," pojasnjuje 35-letni Matevž Gladek.

Gorenjec je uspešno diplomiral na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju, v naslednjem mesecu pa naj bi zagovarjal magistrsko nalogo z zanimivim naslovom, "Razvoj in evalvacija elektronskega izobraževanja po programu bombni operater". "Na evropskem prvenstvu sem zadolžen za snemanje tekem, tako slovenskih kot vseh drugih. Po koncu tekme posnetek še enkrat pogledam in po navodilih selektorja Deniča izdelam 'filmčke' ali klipe za analizo posameznih delov igre - obramba, napad, vratarji... Potem gradivo, ki je namenjeno nadaljnji analizi, izročim selektorju in igralcem. Gre za celotne tekme ali zgolj izreze, odvisno od zahtev Deniča in igralcev," svoje delo opisuje Matevž.

Pri svojem delu v Vršcu uporablja dva računalnika, dva monitorja, snemalnik DVD, projektor in dve videokameri, v hotelu Srbija pa so mu dali še voljo še hotelski projektor. "Težko je reči, koliko je vsa oprema vredna, a zneski so vrtoglavi. Le za primer: samo najnovejši prenosni računalnik, ki ga je kupila RZS, je skupaj s programom za obdelavo posnetega gradiva vreden okoli 10.000 evrov. Gre za program, ki ga uporabljajo tudi največji svetovni klubi in reprezentance in ki omogoča dvojno hitrost gledanja gradiva," pojasnjuje Matevž, ki se nadeja nadaljnjega sodelovanja z RZS: "Če bodo zadovoljni z mojim delom in če me bodo potrebovali, sem pripravljen za sodelovanje."