"Barbara Kürner Čad je dejala, da jo je v Flachauu (konec decembra lani, op. p.) Andrea Massi vidno 'ignoriral'. Naj pojasnim, da nam je direktorica SZS 25. novembra lani sporočila, da so se v SZS odločili, da bodo z nami komunicirali izključno prek odvetnika mag. Uroša Ilića iz Ljubljane. Če torej Massi ni komuniciral s Čadovo, je to treba pripisati volji SZS, Massi je bil le konsekventen navodilom SZS," je uvodoma pojasnil Terpin. Nadaljeval je: "Neresnična in izmišljena je trditev, da naj bi bila dva opomina sponzorjev posledica obnašanja, ki ga je Massi pokazal v Flachauu. Težave, ki jih ima SZS s svojimi sponzorji, so posledica slabe komunikacije, ki jih ima z njimi, in dejstva, da posamezniki v SZS sklepajo sponzorske pogodbe, ne da bi se prej seznanili z obstoječimi pogodbami, ki jih imajo tekmovalci. Zmeda z dresi je nastala izključno po krivdi SZS, kar potrjuje tudi okoliščina, da sta na slalomu uporabila veleslalomski dres še dva druga reprezentanta in naredila enako napako kot Tina Maze, ko sta bila dva napisa sponzorjev pokrita s ščitniki, ki se uporabljajo izključno pri slalomu. Massi nima pri tem nič in je obtožba direktorice SZS v celoti neutemeljena in deplasirana."

"Kot odvetnik sem zelo začuden, da direktorica SZS, ki je tudi sama odvetnica, pričakuje, da bo Tina Maze plačala kazen (gre za 5000 evrov, op. p.), ko pa nam sploh še ni bil vročen sklep izvršilnega odbora, s katerim naj bi bilo odločeno o naši pritožbi zoper sklep o prisoditvi kazni. Odvetnica Barbara Kürner Čad je z nekorektno potezo medijem razkrila vsebino sklepa izvršilnega odbora, še preden nam je bil ta sploh vročen, po drugi strani pa si celo domišlja, da je takšen sklep sploh lahko izvršljiv, še preden se ga prizadeti stranki vroči. Pravni standardi v SZS so očitno izjemno vprašljivi," je pojasnjeval Terpin. "Ko na vprašanje 'menite, da Tina Maze vse skupaj dela načrtno?' odgovarja z navedbo 'ne vem', implicitno dopušča takšno možnost, kar pa je skrajno žaljivo do Tine Maze in takšne obtožbe odločno zavračamo."

"Skrajno nekorektno je tudi razkazovanje poslovne dokumentacije med Tino Maze in SZS ter sponzorji medijem, kar je na podlagi pogodbe in pravilnika izrecno prepovedano in očitno namenjeno temu, kar je ton vsega intervjuja, da se Tino Maze, profesorja Massija in vso ekipo čim bolj očrni pred javnostjo. V celoti je nerazumljiv smisel takšnega početja SZS, še bolj zdaj, ko Tina Maze in njena ekipa dosegata izvrstne rezultate, in s tem - skoraj edini - SZS sploh še omogočata, da pridobiva sponzorje," pravi Terpin. Ta se je v nadaljevanju lotil finančnih sredstev: "Čadova je zamolčala dejstvo, da SZS oziroma predsednik Tomaž Lovše noče izplačati preostali dve tretjini dogovorjenih nagrad za sezono 2010/2011, čeprav smo ga k temu že dvakrat pisno pozvali. Strankam sem ponovno svetoval, da sprožimo sodni postopek za izterjavo tega preostalega dela nagrad, v kar nas očitno silijo, čeprav je to, objektivno gledano, pravi absurd. Prav tako SZS še ni sklenila s Tino Maze nobenega dogovora o nagradah za sezono 2011/2012, kar je sicer predvideno v pogodbi in pravilniku. Neresnična je tudi navedba direktorice SZS, da so trenerske plače trenutno redne. SZS je namreč enostransko napovedala, da bo tretji obrok prispevka Tini Maze za stroške treningov in trenerjev, ki je zapadel v plačilo 1. januarja letos, izplačala šele proti koncu meseca februarja."

Ob koncu je Damijan Terpin strnil: "Ocenjujem, da ima SZS toliko masla na glavi, da bi bilo veliko bolje, da bi njeni zastopniki vsaj molčali, če že niso sposobni Tini Maze in njeni ekipi čestitati za rezultate, ki jih dosega kljub napadom in pritiskom SZS, ki se - očitno namerno - pojavljajo tudi zdaj, pred zelo pomembnima domačima tekmama za Zlato lisico. V zvezi dobro vedo, da vse to zelo slabo vpliva na počutje vse ekipe in povzroča dodatno nepotrebno nervozo in slabo voljo ter Tini Maze in njeni ekipi samo škodi."