Gregorinova je že drugič letos zadela vseh deset tarč in z nekoliko spremenjeno tekaško taktiko prišla do druge najboljše uvrstitve sezone. "Res sem začela tekmo v prvem krogu hitreje kot ponavadi, zato sem tudi plačala nekaj davka v drugem in tretjem krogu in sem zaradi tega tudi malo razočarana. Imela sem konkurenčen material, vendar sem tekaško pač trenutno na tej ravni in kljub stoodstotnemu izkupičku na strelišču, se nisem uspela uvrstiti med deseterico. Kot bi mi zmanjkalo moči, da bi lahko tekmo na takem nivoju zdržala do konca. Temu se bo treba posvetiti doma preden odidemo na skandinavski del svetovnega pokala. Strelska forma je stabilna že vse od novega leta in morda se sedaj počutim na strelišču le še bolj suverena, zato tudi na tekmi s skupinskim startom ne bi smelo biti težav. Dan počitka brez štafetnega nastopa bo dobrodošel, da se lahko dodobra pripravim za nedeljsko tekmo," je po tekmi povedala Teja Gregorin.

Nemalo težav pa je imela na strelišču Andreja Mali, ki je resda zgrešila le enkrat, vendar je zaradi tehničnih težav s puško porabila za prvih pet strelov več kot minuto in pol časa.

"Zadovoljen sem s Tejinim pristopom, saj je začela tekmo brezkompromisno, tako kot smo se dogovorili. Tretjo sezono sem njen trener in vedno sem ji poskušal dopovedati, da je potrebno začenjati hitreje. Če si želiš osvajati stopničke, je potrebno aktivno priti do njih, ker one pač ne bodo prišle do tebe. Treba je začeti na polno, četudi na koncu ne zmoreš vedno popolnoma do konca zdržati visokega tempa. Zadnji krog redko lahko nadoknadiš toliko kot bi želel. Danes sta Neunerjeva in Domračeva res tekli izjemno, zato se ne gre popolnoma primerjati z njima, proti drugim pa ni izgubila veliko. Zadovoljen sem z njenim napadalnim pristopom, čeprav trenutno še nima tiste optimalne tekaške forme. Že nekaj časa drži dokaj visok nivo, zmanjka pa ji še kakšne pol minute na tekmo. Andreja pa je žal imela smolo in to je tisto, kar si trener najmanj želi videti, da se zaradi tehnične napake izgubi 30 ali 40 mest na tekmi," je slovenska nastopa ocenil glavni reprezentančni trener Uroš Velepec.

Dober razlog za slavje so imeli v nemškem taboru, saj jim je Magadalena Neuner prinesla že svojo peto zmago v letošnji sezoni. Neuspešna je bila le enkrat v položaju stoje, kar pa je vseeno zadoščalo za 17,5 sekund prednosti pred drugouvrščeno Kaiso Mäkäräinen. Finska biatlonka je bila edina od trojice na stopničkah, ki je zadela vse tarče. Tretje mesto je odšlo v Belorusijo z Darjo Domračevo, ki je še enkrat dokazala, da je lahko najhitrejša v smučini, žal pa ne vedno najnatančnejša na strelišču, kjer sta ji ostali nepokriti dve tarči po streljanju leže.

V petek se bodo na sprintu ob 14.30 pomerili še moški. Slovenska udeležba bo z Jakovom Fakom, Klemnom Bauerjem, Janezem Maričem, Vasjo Rupnikom in Petrom Doklom številčnejša od današnje ženske.