Slovenija je bila proti Hrvaški zelo blizu uspeha, vendar je nato spet ostala praznih rok.

Kljub porazu nam nihče nima pravice ničesar očitati. Na igrišču smo fantje dali vse od sebe, na žalost pa nismo dosegli tistega, kar smo načrtovali - zmage. Po porazu proti Norveški smo se psihološko dvignili ter pokazali in dokazali, da nas neuspeh proti Skandinavcem ni dotolkel. Na naših ramenih ni bilo psihološkega bremena, zato smo prikazali dobro predstavo.

Znova je bilo v igri slovenske reprezentance preveč tehničnih napak in zgrešenih strelov.

Prav to sta bila glavna razloga, da nismo uspeli skalpirati Hrvatov. Nasprotniki so tako kakovostni, da so uspešno kaznovali naše zgrešene strele in tehnične napake ter tehtnico nagnili na svojo stran.

Jutri vas proti Islandiji čaka zadnja priložnost za zmago, ki bi vas popeljala v drugi krog evropskega prvenstva.

Kljub dvema porazoma se moramo zbrati in kakovost naše igre dvigniti še na višjo raven. Smo profesionalci in to moramo spet dokazati tudi proti Islandcem. Odmisliti moramo poraza proti Norveški in Hrvaški ter se v celoti osredotočiti na zadnjega nasprotnika v skupini D. Prepričan sem, da imamo dovolj moči, energije, želje in motiva, da na tretji tekmi v skupini pridemo do prvega para točk. Igra proti Hrvaški nam daje razlog za optimizem in prepričanje, da vendarle lahko premagamo Islandijo in se uvrstimo med dvanajst najboljših reprezentanc v Evropi.