Jasno je bilo, da kljub že zagotovljenemu napredovanju Tours v Ljubljani ne bo skoparil z močmi. Po zaslugi vrhunskih partij so prišli vse do položaja, da si z zmago v Stožicah lahko zagotovijo celo prvo mesto v skupini, kar prinaša mnogo ugodnejšega tekmeca v končnici tekmovanja. Razumljivo je trener Toursa Mauricio Paes v boj poslal svojo najboljšo zasedbo, ki je prava kombinacija združenih narodov, saj so v njej odbojkarji z vseh koncev sveta – Peter in David Konecny (Češka), Miloš Terzić (Srbija), Rafael Redwitz (Brazilija), David Smith (ZDA), Cala Gerardo (Kuba) in libero Alexis Gonzalez (Argentina).

Čeprav se je obetal oster boj za vsako točko, je prvi niz ponudil vse prej kot to. Tours je na krilih izjemnega servisa razbijal sprejem slovenskega prvaka, kar se je poznalo pri slabi organizaciji napada. Vrstile so se atipične situacije, denimo takšne, v katerih je za podaje skrbel korektor Alen Šket, ali pa takšne, da je ACH v vsej zmedi presegel mejo treh dovoljenih dotikov v eni akciji. Na francoskem računu so se točke nabirale s takšno hitrostjo, da je imel Tours praktično že neulovljivo prednost, še preden je trener ACH Igor Kolaković opravil prve menjave. Razlika se je do konca niza še povečevala, ACH pa je na menjavo strani odšel zgolj s 13 točkami.

Ljubljančani slabše od tega ne znajo. Njihov napredek v drugem nizu je bil pričakovan. Zaradi borbenosti, boljšega sprejema in razigrane organizacije napada je ACH v končnico niza prišel z rahlo prednostjo, tehtnico na slovensko stran pa je prevesila boljša igra ob mreži. Kljub vrnitvi v enakovreden boj so bile možnosti ACH za napredovanje občutno manjše zaradi vse slabšega količnika skupnega števila dobljenih in izgubljenih točk. Le dve točki naskoka ob koncu drugega niza sta bili pač premajhen obliž na ves minus iz prvega.

Sanje o najboljšemu tretjemu mestu so bile za ACH dokončno razblinjene, ko je iz Italije prišla novica, da je Unterhaching nenadejano gladko s 3:0 ugnal Cuneo, praktično sočasno pa je tretji niz v Stožicah izgubil tudi slovenski predstavnik. Do konca tekme ACH ni preostalo drugega, kot da čim držaje proda svojo kožo in športno čestita Toursu za osvojeno prvo mesto v skupini.