Mia Žnidarič, jazzovska vokalistka

"Zame wellness niso savne, bazeni ali masaže, ampak mi največjo meditacijo in sprostitev predstavlja hoja na Golovec. Obožujem namreč naravo, hojo s svojim kužkom med drevesi in tako se tudi vedno zelo sprostim. Vse stvari se mi potem zdijo veliko lažje, moje misli se umirijo, na plan pridejo nove ideje in kar se mi je prej zdelo težko, ni več tako. Nisem ljubiteljica savn, tudi bazeni me zaradi luskavice ne privlačijo, rada pa plavam v morju, kar na mojo kožo deluje blagodejno. Prav zato si skoraj vsako leto pozno jeseni in zgodaj spomladi privoščim morski oddih v Egiptu, v katerega sem se zaljubila že pred leti. Zadnja leta tam uživam v mirnem hotelu tik ob plaži, se kopam, sončim in berem knjige, saj jih s seboj vselej vzamem poln kovček."

Štefko Bratkovič, moderator na Radiu Center

"Wellness mi pomeni sprostitev, popoln odklop in regeneracijo do zadnje pore. A moram priznati, da ima dan zame premalo ur in običajno časa zmanjka prav za takšne stvari. Ko pa si z družino vzamemo počitnice, obvezno izklopim telefon, računalnik in ostale elektronske naprave, ki bi lahko izdale lokacijo, kje se sproščam. Takrat se posvečam samo svojim dekletom (ženi in hčerama, da ne bo pomote) in sem z možgani 'na off'. Masažo, kopanje v bazenih in savno si privoščim takrat, ko mi to dopušča čas. Vse troje mi je všeč, zadnje čase je v ospredju predvsem kopanje, saj v bazenu neznansko uživata tudi hčerki. Masaža se mi zdi sestavni del življenja, saj močne roke razvežejo vse vozle v telesu, ki nastanejo med delovnim in prostim časom. Preizkusil sem tudi nekaj wellness centrov v tujini; žena ima namreč svoj kozmetični salon, zato večkrat zunaj meja Slovenije nabirava nove ideje. Posebne izkušnje, ki so mi najbolj ostale v spominu, so bile predvsem alternativne oziroma neklasične metode. Recimo odpravljanje trde kože na nogah, ko ti namesto običajne pedikure kožo pogrizejo majhne ribice v čebru vode. Popolnoma naravno! Dobra izkušnja je bilo tudi poležavanje na postelji s kupom sena, čeprav ne vem, zakaj sem za to plačal in nisem raje poiskal senika…" (smeh)

Katja Fašink, pevka in lastnica kozmetičnega salona Cat

"Wellness je zame pomemben del življenja, ki mi pomaga ohraniti notranji mir in ravnovesje. Večkrat se med tednom odpravim v savno in termalni bazen na plavanje, saj tako skrbim za svoje zdravje in rekreacijo, pa še zabavam se zraven. Vsako zimo grem za nekaj dni v toplice, kjer veliko plavam, se pregrejem v savnah, dobro in zdravo najem ter se naplešem na kakšni večerni zabavi. Masažo si privoščim vsaj enkrat na mesec, včasih tudi večkrat. Zdi se mi pomembno, da si vzamemo čas zase, kajti če ne poskrbimo zase, potem ne moremo skrbeti niti za svoje otroke, partnerja, sodelavce ali stranke. Tudi kadar sem v tujini, rada preizkusim wellness centre. Lani sem jih preizkusila na Mauritiusu, leta prej pa v Cancunu, Los Angelesu, na Dunaju, v Beogradu, Dubaju (ta izkušnja je bila zares kraljevska), Katarju, Nemčiji, Švici, Avstriji, Tuniziji in Jordaniji. Povsod je bilo zelo lepo in na visoki ravni, nikoli pa ne bom pozabila, da me pred leti zaradi tega, ker sem ženska, niso spustili v wellness v Teheranu. Najprej so me hoteli zapreti, kasneje pa so mi Iranci pošiljali ženitne ponudbe… Tudi v Sloveniji imamo zelo kakovostne terme in wellnesse, najbolj všeč so mi Olimia, Atlantis, Sens in Draš center pod Pohorjem."