Po druženju z novinarji je sledil sprejem, ki ga je v hotelu Srbija, v katerem domuje slovenska reprezentanca, pripravil slovenski veleposlanik Franci But. Že pred tem je tukajšnji župan Čedomir Živkovič pripravil sprejem za veleposlanika Slovenije in Norveške ter predstavnika Islandije v Srbiji, nato pa je z Butom prišel še na obisk k slovenskim rokometašem.

Že tako strogi varnostni ukrepi v hotelu in okolici so se dvignili še za nekaj odstotkov in hotel Srbija je spominjal na oboroženo trdnjavo. Po koncu sprejema so se igralci podali v hotelske sobe - Slovenija jih je v času EP zasedla 26. Vsak član slovenske delegacije ima - tako kot tudi Norvežani in Islandci - namreč svojo enoposteljno sobo, kajti evropska zveza (EHF) je zaradi premajhnih sob gostiteljem prepovedala, da bi v eni sobi spala po dva igralca. Poleg tega so Slovenci dobili tudi nove (ali pa vsaj popravljene) postelje, kajti prejšnje so bile že precej zgarane.

Hrana in vse preostale storitve v hotelu so na zelo visoki ravni, osebje pa je zelo prijazno in uslužno. Za takšnega pa se je izkazal tudi nenavaden možakar, ki se ukvarja z risanjem karikatur. Priletni Jovan tako rokometaše kot navijače upodablja brezplačno, zgolj za svoj slikarski užitek, a vseeno mu skoraj vsak portretiranec za nagrado primakne kakšen evro ali dinar. Da pregovorno skopi Gorenjci nimajo vsi takšne lastnosti, je potrdil tudi slovenski reprezentant David Špiler, ki je karikaturista nagradil z desetimi evri.

Kljub varnostnim ukrepom pa je včerajšnji dan zahteval prvo "žrtev". Na spolzkih stopnicah je ob odhodu iz dvorane spodrsnilo radijskemu novinarju Rajku Dolinšku, ki si je ob padcu zlomil roko, zato je dobil mavec.