Katastrofalen začetek, sanjski preobrat in neverjeten padec v zadnjem delu tekme. Kaj se je dogajalo v slovenski igri?

Zagotovo je bila trema glavni razlog za zelo slab začetek in zaostanek z 0:6. Prepogosto se nam dogajajo slabi začetki, a smo se nato le sprostili in sestavili ter pokazali in dokazali, da znamo igrati dober rokomet. Poskrbeli smo za neverjeten preobrat - od minus šest do plus pet, na koncu pa so nas uničili tehnične napake in zgrešeni streli. Če ne daš gola, pač ne moreš zmagati.

V slovenskem taboru je bilo v ponedeljek precej kritik na račun slabih čeških sodnikov, ki sta večji del tekme očitno vlekla na norveško stran.

Težko je govoriti o sodnikih, saj to ni niti športno niti korektno. A strinjam se z oceno, da nista dobro opravila svojega dela na igrišču. Nista bila na takšni kakovostni ravni, kot jo zahteva veliko tekmovanje.

Že proti Norveški je bilo na tribunah dvorane Millennium zelo veliko slovenskih navijačev, proti Hrvaški pa jih bo še precej več.

Želel bi se jim zahvaliti za super vzdušje, ki so ga pripravili s svojim navijanjem. Igralci smo imeli občutek, kakor da igramo doma. Žal nam je le, da jih za bučno podporo nismo nagradili z zmago proti Norvežanom. Upam, da se bo proti Hrvatom razpletlo drugače in da bomo navijače tokrat pozitivno presenetili.

Hrvati so se v prvem krogu precej namučili z Islandci in zmagali šele v zadnjih minutah (31:29). Kako se zoperstaviti našim južnim sosedom?

Naša glavna prednost pred Hrvati bi morala biti hitrost. Proti Norvežanom nam ni uspelo izpeljati (pol)protinapadov, Hrvate pa moramo "skontrirati" in posledično dosegati lahke zadetke, če se želimo nadejati uspeha. Jasno je, da proti njihovi postavljeni obrambi nimamo prav velikih možnosti. Če so jih lahko Islandci več kot 55 minut držali v šahu, ne vidim razloga, da jih ne bi mogli tudi mi. Raven igre v obrambi lahko še dvignemo, vsekakor pa moramo odpraviti velika nihanja v igri in črne minute, ki so lahko na koncu spet usodne.

Ali je po bolečem porazu proti Norveški v slovenski reprezentanci še dovolj energije, moči, zbranosti, želje?

Energije za obe tekmi v Vršcu je še zanesljivo dovolj, kajti trenirali smo zelo dobro. Kar zadeva motiv in željo, pa ti zadevi nista bili nikoli sporni. Še posebno ne proti Hrvaški, proti kateri so v igri še dodaten naboj in čustva. Tako kot na vsaki tekmi gremo tudi proti njim na zmago. Verjamem, da smo jih sposobni spraviti na kolena, čeprav je vloga favorita na njihovi strani.