Na ameriški promociji Angelininega režijskega prvenca "V deželi krvi in medu“ je Rade Šerbedžija tamkajšnjim predstavnikom sedme sile razkril podrobnosti s snemanja filma, opisal pa je tudi prijateljstvo s slavno lepotico. Povedal je, da ji je pomagal pri dojemanju vojne v Bosni.

"Pristala je na majhno spremembo pri mojem liku. Gledalcem smo pojasnili, zakaj v njem gori želja po maščevanju, kaj ga žene v tako negativna dejanja,“ je pojasnil igralec, ki je imel priložnost Angelino spoznati tudi zasebno.

Na snemanju je pustila srce

"Ljudje mislijo, da jo poznajo, ker preberejo nekaj člankov o njej, a ne vedo nič. Malo je takšnih režiserjev – ali pa jih sploh ni -, ki bi svojim igralcem dali svoje srce, ona pa je to storila. Je izredno topla in čustvena oseba. Ko me vprašajo, kakšna režiserka je, ne znam odgovoriti, vem samo, kakšna je kot prijateljica,“ je dodal.

Angelino Jolie je primerjal še s Clintom Eastwoodom, kar jo je navdušilo, saj je velika oboževalka hollywoodskega veterana.

Na vprašanje, zakaj se je iz ZDA vrnil na Hrvaško, je odgovoril: "Obožujem Jadransko morje in želel sem mu biti čim bližje,“ je bil jasen.