Osrednja slovesnost v Notranjih Goricah sicer ni bila tako polna vzhičenja kot podobna slovesnost prejšnji teden ob uvedbi avtobusne proge v Pirničah. Toda kljub temu je več kot sto zbranih obiskovalcev, ki je prišlo pozdravit prihod avtobusa, zadosten dokaz, da so krajani Notranjih Goric nad novo pridobitvijo navdušeni.

To je potrdil tudi župan občine Brezovica Metod Ropret, ki je ob tem povedal, da se velika večina prebivalcev teh krajev na delo oziroma v šolo vozi v Ljubljano. Prav zato Ropret meni, da bo podaljšana proga uspešna, kar ne nazadnje potrjujejo tudi rezultati uvedbe proge do Brezovice in kasneje do Vnanjih goric.

"Ta proga je v začetku pripeljala 350 potnikov, danes pa pripelje v povprečju 1200 ljudi na dan. Obenem s povečanjem rabe javnega prometa pri nas na parkiriščih zadržimo do 150 avtomobilov na dan, ki bi se drugače pripeljali v Ljubljano," je povedal Ropret.

Da bo podaljšana linija uspešna, meni tudi direktor LPP Peter Horvat, ki meni, da uspešnost linij do Brezovice potrjuje, "da bodo ljudje, če se jim ponudi neki urejen javni prevoz z zadostno pogostnostjo in sprejemljivo ceno, tega tudi uporabljali."

Zato, pravi Horvat, imajo pri LPP željo po uvedbah integriranih vozovnic, s katerimi bi lahko potniki uporabljali tako medkrajevni kot tudi mestni avtobus. "Doseči moramo, da tisti, ki to urejajo, pridejo do spoznanja, da potniku nič ne pomaga, če ga pripeljemo iz nekega kraja v Ljubljano za visoko ceno, če mora obenem v Ljubljani še dodatno kupiti vozovnico za mestni avtobus. Na tak način izgubimo vsaj polovico potnikov," je prepričan Horvat.

Tako se bo tudi proga 6B v prihodnje povezala z medkrajevnimi avtobusi LPP, ki vozijo do Brezovice in Rakitne. Ti dve progi bosta po 1. februarju vozili le še do Notranjih Goric, kjer bodo potniki lahko prestopili na mestni avtobus. Prav tako pa je na obračališču v Notranjih Goricah urejeno tudi parkirišče, ki bo skupaj z v kratkem urejenim parkiriščem v Vnanjih Goricah sprejelo sto avtomobilov.