Kaj se je dogajalo v prvi polovici prvega polčasa, ko je Slovenija izgubljala kar z 0:6?

Fantje so igrali v krču, bili so nesproščeni. Nato so porabili veliko moči in energije, da so se vrnili med žive. V slabih 25 minutah smo nato naredili razliko desetih zadetkov - od zaostanka z 0:6 do vodstva z 18:14. A potem se je vse obrnilo drugače.

Je bil katastrofalen začetek tudi davek na neizkušenost?

Seveda, a po drugi strani so prav ti neizkušeni in mladi igralci v nadaljevanju obrnili potek tekme in od minus šest zadevo pripeljali do plus štiri, pet. Nas ni bilo na začetku, ker smo slabo odprli tekmo, Norvežanov pa je zmanjkalo v prvi polovici drugega polčasa. Mogoče smo celo nekoliko prezgodaj povedli s štirimi zadetki prednosti, potem pa je prišlo do velikega padca v igri.

Po vodstvu z 21:16 je kazalo, da so Norvežani na kolenih, a se jim je uspelo rešiti iz globokega brezna.

V zadnjih petnajstih minutah nismo našli protiorožja za vratarja Erevika, imeli pa smo tudi veliko "šutersko" luknjo. Poleg tega so moji fantje malce naivno streljali na nasprotnikova vrata, s polvisokimi streli, kar pa je Ereviku ustrezalo. Imeli smo še nekaj smole, zgrešili pa tri sedemmetrovke, kar je na tako pomembnih tekmah absolutno preveč.

Tudi na tej tekmi so prišle do izraza zdaj že tradicionalne slovenske rokometne bolezni - neverjetna nihanja v igri, tehnične napake, zgrešeni streli...

Drži, a svojim fantom nimam česa očitati ali zameriti. Želeli so, poskušali so, se borili, vendar se jim ni izšlo. Toda zame so zmagovalci. Potrebovali bi tudi malce športne sreče, vendar je nismo imeli oziroma bi jo potrebovali še malce več. Ni dovolj le borbenost, pogum, nasmehniti se ti mora tudi športna sreča.

Na pripravah ste se najbolj osredotočili na Norveško, kajti tekma z njo naj bi bila ključna za napredovanje v drugi del EP.

Zavedali smo se pomembnosti tekme, a po porazu je nesmiselno jokati. Zdaj moramo poraz takoj izbrisati iz svojih glav ter se osredotočiti na tekmi s Hrvaško in Islandijo. Fantje morajo takoj resetirati svoje glave in optimistično gledati naprej. Upam, da neuspeh proti Norveški ne bo pustil prehudih psiholoških posledic pri igralcih. In da bodo fantje - ne glede na poraz na prvi tekmi - odslej igrali bolj sproščeno.

V slovenskem taboru je bilo med tekmo veliko upravičenih pripomb na sojenje Čehov. Kakšna je vaša ocena njune delitve pravice na igrišču?

Brez komentarja. To naj ocenjujejo veljaki evropske zveze.