Prav tako je bila prizanesljiva do Walterja Wolfa, za katerega je tožilstvo zaradi domnevne begosumnosti zahtevalo pripor, ker se še vedno zadržuje v Kanadi, kjer ima stalno prebivališče. Sodnica Klajnškova je razložila, da so Wolfa obiskali kanadski sodelavci Interpola in z njim opravili razgovor. Wolf je pojasnil, da bo opravil še nekaj zdravniških pregledov, nato pa se namerava v kratkem odpraviti na staro celino. Kam natančno, sicer ni znano, vendar pričakujejo, da se bo glavne obravnave v zadevi Patria udeležil konec januarja. Tožilstvo se je strinjalo, da bo zahteva glede pripora za Wolfa do tedaj umaknjena.

Na včerajšnjem naroku sta kot priči nastopila predsednik uprave Viatorja&Vektorja (V&V) Zdenko Pavček in predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac. V&V je večinski lastnik Sistemske tehnike, ki je bila neposredni tekmec Patrie in Rotisa na razpisu za nabavo oklepnikov 8x8 za slovensko vojsko. Gorenje pa v svoji tovarni Indop v Šoštanju sestavlja oklepnike patria. Pavčkovo pričanje je bilo v največji meri posvečeno sestanku med njim, njegovim pomočnikom Igorjem Zajcem, Božidarjem (Darkom ) Njavrom in obtoženim Antonom Krkovičem, ki se je zgodil v prostorih V&V. Po dosedanji verziji tega sestanka, kot se ga je pojasnjevalo v javnosti, naj bi se Njavro in Krkovič oglasila pri Zajcu na kavi, sestanku pa naj bi se pozneje pridružil precej nejevoljni Pavček. Njavro naj bi mu izročil dve vizitki predstavnikov Patrie, če hoče V&V oziroma Sistemska tehnika sodelovati pri poslu. Pavček je sprva trdil, da je šlo za običajni poslovni sestanek, na katerem naj bi se dogovarjali o pridobitvi posla. Od Njavra je prejel vizitki, vendar stiki niso bili vzpostavljeni, ker je pač šlo za direktno konkurenco General Dynamicsu, ki je bil solastnik Sistemske tehnike. Ob tem je povedal, da sam ni bil neposredno vključen v zgodbo, temveč je sodeloval le kot vodilni mož celotne skupine V&V. Na sestanku tudi ni bilo nikjer neposredno omenjeno ime tedanjega predsednika vlade Janeza Janše. Direktor zdaj precej obubožane skupine V&V je bil nato seznanjen z zapisnikom zaslišanja Njavra pri kriminalistih, kjer je ta izjavil, da se je Pavček zelo razburjeno in vzkipljivo pridružil sestanku, nato pa naj bi se le pomiril. Pavček se je pozneje zapletel še z izjavo, da to pravzaprav ni bil poslovni sestanek, temveč je le hotel, da bi si Krkovič kot človek, ki je imel visok položaj v Slovenski vojski, ogledal Sistemsko tehniko in kako potekajo tamkajšnji proizvodni procesi.

Direktor Gorenja Bobinac je o vstopu svojega podjetja, ki je sicer širši javnosti znano po proizvodnji gospodinjskih aparatov, povedal, da ima Gorenje tudi 60-letno tradicijo v panogah orodjarstva in strojegradnje, v katerih je zaposlenih 500 od skupaj 11.000 zaposlenih v Gorenju. Rotis je prve stike z Gorenjem navezal prek njegovega pomočnika spomladi 2006. Sodelovanje se jim je zdelo zanimivo, saj naj bi pomenilo nov izziv za Gorenje. Bobinac je tudi razodel, da bi posel z oklepniki patria predvidoma pomenil zgolj dva odstotka celotnega letnega prometa Gorenja (25 milijonov evrov na leto), zato o njem ni poročal nadzornikom, niti mu to ni zapovedoval interni pravilnik. Tedanjega predsednika nadzornega sveta, obtoženega Jožeta Zagožna pa je o poslu obvestil tik pred tiskovno konferenco, na kateri so govorili o sodelovanju v projektu z oklepniki 8x8. Posel je bil tako minoren za Gorenje, da Bobinac niti ni vedel, ali obstaja zapisnik o njem oziroma ali je bil sploh tako obsežen, da ga bilo treba označiti z internim zapisnikom. Na kasnejših sestankih s Finci naj se tudi ne bi omenjalo Zagožnovega imena. Le leta 2008 je bila sklicana seja nadzornikov, na kateri naj bi razčistili Zagožnovo vlogo v poslu in potrdili, da o poslu Gorenja s Patrio ni vedel pravzaprav nič.

Sojenje se bo nadaljevalo v ponedeljek, ko bodo predvidoma na prostor za priče stopili Miha Matek iz MORS, brigadir Bojan Pograjc in namestnik direktorja direktorata za logistiko na MORS Marko Grubar ter morda tudi nekdanji direktor Petrola Marko Kryžanowski.