"Sicer za to mojo udeležbo nihče ne ve," je bil široko nasmejan na sončni Rogli, potem ko je osvojil celo osmo mesto. "Ta teden sem po operacijah prvič sedel v čoln. Na smučeh pa sem že tekel, ker je to tudi po mnenju fizioterapevtov najboljša terapija. Nad tekom sem bil vedno navdušen. Taka tekma, ker ne čutim nobenih težav, pa je le stopnja višje do vrnitve. Da ni samo obiskovanje fizioterapije, fitnes. Želim priti nazaj in se vrniti. Tekmovati," je bil kajakaš iz Zgornjih Dupelj pri Tržiču vesel kot otrok. "Za zdaj se zares dobro počutim. Bolečin ne čutim, do vrnitve na divjo vodo pa bom še malo na smučeh in mirni vodi." Medtem ko je Meglič z mislimi za Rio 2016, je z drugim mestom, za nekdanjim tekaškim reprezentantom Matejem Jakšo, formo za majske kvalifikacije za London testiral še en kajakaš, zdaj na mirni vodi, Jošt Zakrajšek. 

Gospod predsednik, pozabili ste na Znojmo

Predsednik jeseniških hokejistov Slavko Kanalec v novem letu rad piše odprta pisma navijačem. V zadnjem je skušal dvigniti moralo moštva in privržencev slovenskih prvakov. Zapisal je, da bodo Jeseničani z Znojmom v kvalifikacijah za dve prosti mesti za končnico EBEL najprijetnejše presenečenje. Zagotovo smela napoved, ki jo je Kanalec pospremil z dejstvom, da so vse štiri ekipe, s katerimi se bodo železarji pomerili, razen Gradca v tej sezoni že premagali. A to ne drži povsem. Jeseničani so denimo brez zmage tudi proti Znojmu, skupni izkupiček s petnajstih tekem proti Beljaku, Dunaju, Gradcu in Znojmu pa so zgolj tri zmage in kar dvanajst porazov.  

Trbovc bo nosil smuči

Če bo Robert Kranjec osvojil kolajno na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih od 24. do 26. februarja v Vikersundu na Norveškem, mu bo tiskovni predstavnik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Tomi Trbovc vse dni finala svetovnega pokala marca v Planici nosil smuči na vrh zaletišča letalnice. Kranjec je za zmago na Kulmu dobil dodatno darilo SZS - posebno polnitev šampanjca Planica 2017. Slovenija s Planico kandidira za svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah leta 2017, odločitev o organizatorju pa bo padla maja na kongresu v Južni Koreji. "Tale steklenica je za vaju z ženo, da jo bosta spila zvečer," je dejala direktorica SZS Barbara Kürner Čad, medtem pa je iz zadnje vrste priletela pripomba, da žena Špela lahko, Kranjec pa bo moral kot športnik počakati na konec sezone.