Po ponesrečeni sobotni uvodni preizkušnji, v superveleslalomu sta odstopila oba Slovenca Hrobat in Štefan Hadalin, je naslednji dan 16-letni Kranjčan uspešno prestal popravni izpit. V prvi vožnji superkombinacije je bil hitrejši od njega le zmagovalec tekme. Avstrijec Marco Schwarz je bil hitrejši za pičlih sedem stotink sekunde. Tudi v drugi vožnji je slovenski tekmovalec zdržal pritisk in s skupnim zaostankom 67 stotink sekunde osvojil končno drugo mesto.

Član domačega kluba ASK Triglav Kranj je po slovesni podelitvi kolajn, s srebrom okoli vratu, kar žarel. Po izjavi za lokalno televizijo je nekaj besed spregovoril tudi s slovenskimi novinarji v Innsbrucku. "Po napaki, ki me je na uvodni tekmi stala uvrstitve, sem pred nedeljsko kombinacijo razmišljal o delu, na katerem sem odstopil. Bolj sem se osredotočil ter tisti del zelo dobro odpeljal. Ubral sem drugačno, bolj direktno linijo, kar se je obrestovalo. Na sobotnem superveleslalomu sem šel preveč okrog in me je prineslo pod vrati ter nisem več mogel ujeti naslednjih vrat. Kombinacijski superveleslalom mislim, da mi je dobro uspel, v slalomu sem nato naredil nekaj majhnih napak, vendar pa je končni rezultat super, tako da sem zelo zadovoljen," je dejal Hrobat.

Glede na nič kaj rožnate razmere v slovenskem članskem alpskem smučanju, ko na tekmah svetovnega pokala v kombinaciji ni nobenega Slovenca na startu, je Hrobatov dosežek razlog za rahli optimizem. Zato je na novinarsko vprašanje, ali lahko nanj računajo tudi v članski konkurenci, brez pomislekov odgovoril: "Mislim, da lahko. Čim prej bi se želel preizkusiti v svetovnem pokalu, vendar sem še malce premlad. Čez dve leti bo čas tudi za to."

Hrobat je osebno s srebrom okoli vratu izpolnil cilje na mladinskih OI. "Zadal sem si še en cilj. Od mene lahko pričakujete še eno kolajno. Sam največ pričakujem namreč od slaloma in veleslaloma, saj kombinacije sploh še nisem nikoli vozil, tako da sem bil zaradi nenadejanega uspeha kar malo presenečen, sem pa zato še toliko bolj vesel." Kranjčanu je po slogu smučanja od starejših udeležencev belega cirkusa še najbolj všeč ameriški veleslalomski as Ted Ligety, v slalomu pa Avstrijec Marcel Hirscher, ki blesti v tej sezoni svetovnega pokala.

Slovence v alpskem smučanju na mladinskih OI, tekmujejo še Hadalin, Saša Brezovnik in Claudia Seidl, na Patscherkoflu čakajo mešana ekipna tekma, slalom in veleslalom. Hadalin je bil v superkombinaciji sedmi, Brezovnikova je bila enajsta, Seidlova pa 28. Seidlova, ki je v soboto edina prišla v cilj, je bila na prvi tekmi v superveleslalomu 20.

Smučarska skakalca Anže Lanišek in Urša Bogataj sta Sloveniji priskakala prvi kolajni na zimskih olimpijskih igrah mladih, zlato in bronasto. Za tretjo kolajno pa je poskrbel Tim Kevin Ravnjak, ki je bil srebrn v deskarski preizkušnji v snežnem žlebu.