49-letnega komika je lani Združenje tujih dopisnikov Hollywooda pobaralo, da ga bodo ponovno angažirali za povezovanje podelitve le v primeru, če bo do vseh povprek žaljiv. Gervais tudi v drugo ni razočaral. Združenje je primerjal z nadaljevanko "Boardwalk Empire", ker gre pri obeh za skupino imigrantov, ki se je pred stotimi leti priselila v ZDA, se vpletla v korupcijo in se povzpela na vrh družbe.

Podelitev je Ricky Gervais odprl s serijo sočnih šal na račun Kim Kardashian, Mela Gibsona, Eddieja Murphyja in Jodie Foster. V prvih petih minutah prireditve se je pošalil še iz velikosti svojega penisa, dolžine zakona Kim Kardashian in "bobra" Jodie Foster.

Jodie Foster je šale na svoj račun odlično prenesla. (Foto: NBC)

"Zlati globusi so v primerjavi z oskarji kot Kim Kardashian v primerjavi s Kate Middleton. Malo glasnejši. Malo bolj razvpiti. Malo bolj opiti. In … lažje jih je kupiti,“ je bil predrzen Gervais, a ga je občinstvo nagradilo tako s smehom kot z bučnim aplavzom.

"Dali so mi seznam reči, o katerih ne smem govoriti. Nič opolzkosti. Dobro, imam bogat besedni zaklad. Nič golote – vidite, to je velika škoda. Imam velik … (dolga pavza) … besedni zaklad. In majhen penis,“ se je pošalil tudi na svoj račun.

Gervais je sicer na oder prihajal s kozarcem piva, ki ga je pil ves večer. Dejal je, da je hvaležen za službo, v kateri se lahko sprehaja naokrog s kozarcem, se napije in je za to celo plačan.

Producenti, ki so bili ves čas njegovega nastopa zagotovo na trnih, so imeli letos malo dela s cenzuro njegovih besed, vendarle pa so ga enkrat cenzurirali, v rahlo zadrego pa je spravil tudi Madonno. Ko se je glasno zakašljal ob besedah, da je Madonna kot devica, mu je odvrnila, da naj kaj naredi, če ga to moti, ker že dolgo ni v javnosti poljubila "dekleta".

Galerijo fotografij s podelitve zlatih globusov in prejemnike kipcev si oglejte tukaj.

Več si oglejte v spodnjem posnetku.