Nakupovalno središče Supernova se bo razprostiralo na več kot 20.000 kvadratnih metrih uporabnih površin, celotno zemljišče pa obsega več 60.000 kvadratnih metrov veliko območje med novogoriško železniško postajo in Prvomajsko ulico, kjer naj bi nastalo novo mesto v malem - Majske poljane.

Supernovo je začelo leta 2009 graditi ajdovsko Primorje, ki je izkopalo gradbeno jamo, zatem pa gradbišče zapustilo. Po dveh letih je na gradbišče prišla slovenska podružnica avstrijske družbe Strabag. Dela potekajo hitro in do konca maja naj bi dokončali nakupovalno središče. Poleg Mercatorja bodo prostor v njem dobili ponudniki obutve in oblačil, obljubljajo gastronomsko ponudbo in vrsto storitvenih dejavnosti ter trgovino za gradnjo in dom. V okviru Supernove bodo dogradili tudi nekdanjo železniško remizo. Za njeno vsebino in uporabo bo poskrbela novogoriška mestna občina.

Po besedah novogoriškega župana Mateja Arčona razmišljajo, da bi v remizi uredili veliko dvorano za prireditve, kakršne v mestu še ni, športne površine, center za starejše občane in mladinski center. Z izgradnjo Supernove bo Nova Gorica bogatejša tudi za nove parkirne prostore. V kleteh jih načrtuje 700, okoli 350 pa bo zunanjih prostorov. Zagotovo pa v prvi etapi izgradnje ne bo napovedane kinodvorane, vzrok je verjetno v tem, da že sedanja v novogoriškem kulturnem domu ni polno zasedena, prav tako pa je vprašljiva izgradnja dveh krožišč, ki bi nakupovalno središče povezali s Prvomajsko ulico.