"Za izdelavo interaktivne karte mestnega potniškega prometa smo se odločili zaradi potrebe uporabnikov po dostopu do informacij o voznem redu prek spletnega vmesnika, ki že ponuja rešitve za potovanja, je enostaven za uporabo in pregleden. V zadnjem času smo namreč na občino dobili veliko vprašanj, povezanih z voznimi redi in podobnimi informacijami," so sporočili iz občinskega oddelka za informatiko in dodali, da posebna aplikacija interaktivnega voznega reda za telefone še ne obstaja, jo pa načrtujejo v okviru razvoja javnega brezžičnega internetnega omrežja na območju mesta.

Projekt vzpostavitve interaktivne karte NM-Bus, ki jo je izdelal geodetski inštitut, se je začel avgusta lani, občina pa je zanj odštela 10.000 evrov. "Glede na to, da je karta na voljo le dober teden dni, je o številu obiskovalcev spletne strani prehitro govoriti. Bomo pa to seveda budno spremljali in se v skladu s potrebami uporabnikov odločali tudi za nadaljnji razvoj aplikacije," pa so povedali na občinskem uradu za gospodarske javne službe, okolje in promet.

Digitalnih prikazovalnikov prihodov in odhodov avtobusov na posameznih postajališčih, kot jih imajo v Ljubljani, pa za zdaj v Novem mestu še ni pričakovati. Uvedba takšnega sistema namreč zahteva precej denarja, ki ga pa občinski blagajni trenutno ni.