Potem ko je imela decembra nemalo težav, so zdaj vse kocke zložene na svoje mesto, zato si lahko obeta, da bo vse manj koncev tedna obarvanih črno-belo, kot je bil primer v Flachauu in Lienzu, ampak da bo konstantno med najboljšimi, kot je bila v minulih dveh dneh. Čeprav je obakrat zaostala za Lindsey Vonn in si zato pridelala nekaj dodatnega zaostanka v boju za veliki kristalni globus, je v skupnem seštevku v vse boljšem položaju. V disciplinah, v katerih je doslej Vonnova dominirala, namreč ni izgubila (pre)veliko točk (70). Če bo podobno konkurenčna Američanki v hitrih disciplinah ali se ji še malo približala, ima priložnost, da se v tehničnih disciplinah ter kombinaciji v naslednjih tednih požene v lov za smučarko iz Vaila. Trenutno je Mazejeva druga in za vodilno zaostaja za 291 točk.

Mazejeva je v Cortini d'Ampezzo petič v karieri zasedla četrto mesto in se prvič povzpela na zmagovalni oder. "Dobro smučam in to sem pokazala tudi na tekmi. Konec tedna je bil zelo naporen in uspešen. Lani mi v Cortini ni šlo, letos sem se končno uvrstila med najboljše tri. Toliko se je dogajalo okoli mene... Takšne stvari povzročajo stres, zato moraš biti še bolj osredotočen. K sreči sem ostala mirna," je Tina Maze merila na zaplete okoli smučarskega perila. Če je to primerno, še vedno ni povsem jasno. Mednarodna smučarska zveza je pregledala dres, ki ga Mazejeva nosi pod tekmovalnim kombinezonom. Ugotovili so, da svetovna prvakinja v veleslalomu ni kršila pravil, zato ga niso prepovedali, a tekmovalkam svetovali, naj takšnih oblačil ne nosijo. "Ta odločitev ni nobena odločitev. Nošenje določenega oblačila ti lahko odsvetujejo trenerji, ne pa FIS, ki mora reči da ali ne. Morali bi biti bolj konkretni. Če so ugotovili, da s spodnjim dresom ni nič narobe, mi ga ne morejo odsvetovati," je dejala Mazejeva, ki je kljub stresu našla čas za šalo.

Večer pred včerajšnjo tekmo je v hotelski sobi na svoj športni nedrček napisala "Not your business" (To ni vaša stvar, op. p.). Sliko je objavila na svoji spletni strani, nato pa napis pokazala še, ko je bila na položaju trenutno vodilne tekmovalke v ciljni areni. "Gre le za zabavo. Dekleta se rada zabavajo, takšen je tudi naslov pesmi," se je svetovna prvakinja v veleslalomu spomnila na glasbeni hit Cyndi Lauper z naslovom Girls just want to have fun (Dekleta se le želijo zabavati, op. p.) iz istega leta (1983), kot je bila rojena Mazejeva. Ob tem je želela opozoriti še na razliko med spodnjim perilom in oblačilom, ki ga smučarke nosijo pod tekmovalnim dresom. "Najbolj pomembno je, da dobro smučam. Če je ta pogoj izpolnjen, se lahko zabavam na svoj račun in račun ljudi okoli mene. Če se ne bi šalila, ne bi bila mirna," je poskrbela, da se prah okoli spodnjega perila še ne bo povsem polegel. Medtem pa bo sama skušala ujeti dan ali dva treninga veleslaloma, ki ostaja edina disciplina, v kateri v tej sezoni še nima povsem vrhunske uvrstitve. Da je še vedno ena najboljših veleslalomistk na svetu, bo lahko dokazala že v soboto v Kranjski Gori.