Slovenski skakalci so se po dveh dneh odpovedi včeraj z zvrhano mero spoštovanja lotili izjemno zahtevnih poletov na Kulmu, kjer je bila predvsem finalna serija druge tekme prava vojna živcev z nizkim zaletnim mestom in vetrom v hrbet, ki je že v prvi seriji kot edinemu med najboljšimi zapihal tudi Kranjcu.

Ob junaku Kranjcu je bil najbolj zadovoljen 19-letni Peter Prevc z 21. in 13. mestom. "Lep nastop. Potem ko sem bil iz lanske sezone dolžnik, sem pokazal, da je v meni tudi nekaj letalca. Zadovoljen sem, ker sem dvignil kakovost skokov, a me čaka še precej dela, da bom izboljšal fazo leta. Letalnica na Kulmu se mi zdi manjša kot druge. Ko sem stal na vrhu v Planici, me je stiskalo pri srcu, tukaj pa je vse normalno. Zaradi postavitve ramen in ker imam eno roko bolj ob telesu, me je neslo v desno stran doskočišča," je povedal Peter Prevc iz Dolenje vasi v Selški dolini.

Jurij Tepeš se je najprej razveselil 18. mesta, nato pa je bil razočaran ob 38. dosežku: "Ne merama te letalnice. Na njej mi nikakor ne gre po željah. Na prvi tekmi sem sam naredil napako, ker sem bil neučakan na mizi, na drugi pa so bile razmere v zraku takoj po prihodu z mize tako slabe, da sem le padel dol. Dolžina poleta je bila odvisna od tega, koliko vzgonskega vetra si dobil." Jure Šinkovec je dopoldne za mesto zgrešil točko svetovnega pokala, popoldne pa tudi ni bil najbolj zadovoljen s 23. mestom, potem ko je bil po prvi seriji 17. "Rezerviran začetek, nato pa sem bil vedno bolj pogumen. Preživeli smo. Razmere so bile težke, moja samoocena je polovična uspešnost. Z dvema poletoma sem zadovoljen, z dvema pa nisem. Spoznal sem, da lahko prihajam do točk tudi v poletih, kar je dobra vzpodbuda za naslednje tekme. Zaradi nizkega zaletišča je odločala vsaka najmanjša napaka," je strnil vtise Jure Šinkovec.

Jernej Damjan (27. in 41. mesto), ki je tekmoval z novo čelado, je bil razočaran. "Nič pametnega vam ne morem povedati. Škoda, ker mi ni šlo po željah." Nejc Dežman (41. in 51. mesto) je našel uteho v tem, da je dopoldne osebni rekord 140 metrov najprej izboljšal za pol metra, nato za 15 metrov in priznal: "Ob prvem poletu v karieri sem imel še malo polne hlače, nato sem počasi tudi začel uživati, predvsem pa pazil, da nisem naredil kakšne neumnosti."