Valenčič je kot prvi slovenski slalomist po olimpijskih igrah v Vancouvru nastopil v prvi jakostni skupini. Kot 14. po vrsti je dobro začel, imel pa je nekoliko preslab srednji del, da bi lahko računal na sam vrh, vendar je bil z sekundo in šestimi stotinkami zaostanka po prvi vožnji na pragu deseterice na 12 mestu.

V finalu je želel svojo uvrstitev še popraviti, vendar je imel nekaj zaostanka že na prvih dveh merjenjih vmesnega časa, po drugem pa je napravil napako in padel, vendar se je uspel pobrati in priti do cilja. Nato ga je doletela diskvalifikacija, ker je pri vračanju zgrešil vratca.

Avstrijec Mario Matt je vodil po prvi vožnji, drugi je bil Italijan Christian Deville, tretji pa Kostelić; prve tri so ločile le tri stotinke sekunde. Myhrer je bil četrti (+0,35), Dopfer pa je delil osmo mesto (+0,67). V finalu je 32-letni Kostelić z novo vrhunsko predstavo prišel do 22. zmage v karieri. Dobil je pet od sedmih tekem v Wengnu od januarja 2010, drugo v treh dnevih; v petek je slavil v superkombinaciji prav po zaslugi slalomske premoči.

Zmago si je zagotovil v kratkem odseku spodnjega dela, ko si je prismučal 65 stotink naskoka. Deville je bil nekaj časa sicer dobro na poti, potem pa mu je velika napaka preprečila, da bi stopil na zmagovalne stopničke in je bil šesti. Podobno tudi Matt v zaključku ni zdržal pritiska in je zasedel četrto mesto.

Pomembna odločitev je padla že v petem nastopu prve vožnje, ko si je Avstrijec Marcel Hirscher priboril 77 stotink prednosti, vendar po prihodu v cilj ni bil zadovoljen. Ne zato, ker bi v resnici lahko še nekoliko bolje prevozil progo, ampak zato, ker je povozil količek in ga je pozneje doletela diskvalifikacija.

Hirscher je pred tem s slavjem v Zagrebu 6. januarja v štirih dnevih dosegel tri zaporedne zmage v slalomih in veleslalomih ter potrdil izjemno formo v tehničnih disciplinah, s katerimi je najboljši tudi v skupnem seštevku pokala (725 točk). Ima pa le še 30 točk naskoka pred Kostelićem, ki si je v prejšnji zimi veliki kristalni globus priboril prav po zaslugi niza zmag v januarju.

Alpski smučarji bodo svetovni pokal nadaljevali v Kitzbühlu, kjer bodo od 20. do 22. januarja superveleslalom, smuk in slalom, smuk in slalom pa bosta štela tudi za kombinacijo.