Kako bi komentiral letošnji Dakar, je bil drugačen od lanskega in prejšnjih?

Teh deset etap, kolikor sem jih pač videl, si lahko v 85 odstotkih prevozil brez navigacije. Bolj kot pravi reli smo vozili motokros, enduro, baja in nekaj tudi triala, odvisno od terena. Navigacijsko zahtevnih sipinskih etap skoraj ni bilo. Moja ocena je, da to ni najbolje za razvoj tega športa, saj se dirka prehitro odvija in postaja preveč nevarna. Veliko tekmovalcev pri tej hitrosti ne spremlja več nevarnosti, označenih na potnih knjigah. Take etape so voda na mlin tekmovalcem, ki navigacije ne obvladajo, so pa izredno hitri vozniki. Tako organizator privabi večji krog zelo hitrih dirkačev.

Kako so poskrbeli zate po nesreči?

Izredno dobro. Ne vem ali morda zato, ker že toliko časa vozim in se zelo dobro poznamo, ampak šef zdravniške službe je obljubil, da bodo zame poskrbeli po svojih najboljših močeh in tudi so. Verjamem, da za vsakogar dobro poskrbijo. Petnajst minut zatem, ko sem vklopil klic v sili, je že priletel helikopter in odpeljali so me najprej v tabor v Arico, nato na letališče v Čile, od tam pa sem v luksuznem razredu letel v Pariz in nato na Brnik.

Kaj pa dirkalni motocikel?

Poškodovane ali pokvarjene motocikle pobere tako imenovana 'metla' – to je tovornjak, ki se prav v ta namen vozi za dirkači. Moj KTM ni tako hudo poškodovan, da bi bil neuporaben. Doma ga bomo razdrli v prafaktorje in pregledali, kaj je potrebno zamenjati. Poškodovano je krmilo, nekaj plastike, komora zračnega filtra in navigacijske naprave. Okvir, motor in izpušni sistem so ostali celi, mislim da tudi kolesa in vzmetenje niso poškodovani.

Videli smo dva posnetka, ki sta precej razburila javnost. Despres v blatni pasti ni vrnil usluge Goncalvesu, Peterhansel pa je v reki zbil motorista. Se dirkači preveč ženejo za rezultatom?

Dakar je zagotovo začel izgubljati na tistem duhu, ki ga je imel v Afriki. V Južni Ameriki se vsi počutijo močne, ker smo neprestano blizu civilizacije. V Afriki smo bili sredi ogromnih puščav enaki med enakimi in se med seboj vedli veliko bolj kolegialno. Peterhansel in Despres ne bi smela tako reagirati. Če bi bila za dirko neka druga organizacija, bi bila mogoče kaznovana celo z izključitvijo, a ker je organizator iz Francije in sta oba omenjena dirkača Francoza, se verjetno ne bo zgodilo nič. Posebno poteza Peterhansla je bila res nešportna.

Počakati bi moral na bregu, da bo prehod prost. Ampak ker je on devetkratni zmagovalec Dakarja in je v igri precej velik denar, kazni ne bo.

Kaj je s tvojo nogo?

Najprej grem do zdravnika in potem bomo videli. Jih že skrbi, da ne bodo ostali brez dela (smeh). Kot ste videli, hodim lahko, voziti pa ne bi mogel. Tudi če bi usposobil motor, bi bilo vztrajanje na dirki nesmiselno.

Je še prekmalu za vprašanje o Dakarju 2013?

Najprej moramo končati tega, tako materialno kot tudi drugače, ampak s svoje strani dirke ne vidim pod vprašajem. Eno leto bom sicer starejši, ampak tudi eno leto bolj moder. Letos se je pokazalo, da sem treniral zelo dobro, saj fizično res nisem bil izmučen. Upam le, da se mi bo še kdo pridružil in pobral vsaj nekaj izkušenj iz mojih šestnajstih dakarskih let. Potem bi lahko počasi nehal dirkati (smeh).