Obolela Mazejeva je nastopila kot 12 in prevzela vodstvo pred Švicarko Fabienne Suter, ki ji je konec prejšnjega tedna preprečila superveleslalomsko slavje. To je že pokazalo, da je Črnjanka odlično odpeljala sicer ne posebej zahtevno progo Tofane. Takoj nato jo je za skoraj pol sekunde prehitela Merighettijeva, v nadaljevanju pa le še Vonnova in Höfl Riescheva, branilka velikega kristalnega globusa. Merighettijeva je ostala na vrhu in je pred svojimi gledalci slavila prvo zmago v pokalu v karieri in bila šele drugič med prvo trojico, Mazejeva pa je še petič v Cortini končala na četrtem mestu. Zmagovalne stopničke je tokrat zgrešila za šest stotink sekunde.

"Včeraj sem zbolela, imela sem trebušno gripo. To me je malo vrgla iz tira. Spala sem ves dan, sem imela tudi vročino. S težavo sem šla na trening, ki sem ga s težavo opravila. Celoten dan sem sicer prespala. Vendar se danes dobro počutim, nimam sicer še veliko energije. Zelo hitro sta delo opravila Andrea Massi in zdravnik Matjaž Turel iz Kliničnega centra v Ljubljani, tako da sem bila danes bolj pri močeh in sem lahko uspešno smučala. Bolezen mi danes ni povzročala težav in upam, da bo jutri tudi dober dan na superveleslalomu, le da si ne želim ponovno četrtega mesta. Nekaj tekmovalk za mano je imelo veter v hrbet, zato menim, da tekma ni bila regularna, ker se je veter preveč spreminjal. Bistveno je tudi, da so bile smuči dobro pripravljene, da imam zaupanje v material. Smučam dobro in moralo se je enkrat vse skupaj tudi tudi v smuku," je po tekmi povedala Mazejeva.

Tina sicer v odlični formi

Najboljša slovenska športnica zadnjih dveh sezon je pokazala, da je v vse boljši formi tudi v hitrih disciplinah. Po uvrstitvah na stopničke v slalomih in superveleslalomu se je Mazejeva prvi trojici povsem približala tudi v smuku. V tej disciplini je bila po treh tekmah v sezoni šele tretja Slovenka na 25. mestu in je zbrala skupaj 23 točk. Sedaj je na čelu v slovenskem taboru in skupaj 15. (73). Še pomembnejši pa je ta napredek v boju za najvišja mesta v skupnem seštevku pokala, saj postaja vse nevarnejša tekmica Vonnovi. Američanka, ki sicer še naprej vodi v pokalu, ima po 15. tekmi 784 točk, Mazejeva pa na tretjem mestu s 533 točkami le še za sedem točk zaostaja za Avstrijko Marlies Schild (540), ki v hitrih disciplinah ne nastopa.

Tina Maze je pred nastopi v Cortini zbolela in se večer pred tekmo ni udeležila žrebanja startnih številk. Podobne težave je imela pred tednom dni tudi Američanka Lindsey Vonn. "Težave z zdravjem imajo tudi druge tekmovalke. Toda naša težava je, da smo tu sami, brez zdravnika, kot edina ekipa v hitrih disciplinah. Naredil sem vse, kar je bilo v moji moči. Doktor Matjaž Turel mi je pomagal z nasveti prek telefona na daljavo. Težko je bilo dobiti zdravila brez recepta, ker smo v tujini. Na koncu nam je sicer uspelo. To so improvizacije, ki mi niso všeč. Potem pa imamo še težave s spodnjim perilom, ki ga je Mednarodna smučarska zveza dala na testiranja. Ni odločitve in dogovora, tudi opreme nam niso vrnili. Zaplenili so nam jo, dobesedno. Imamo drugo opremo, sicer letošnjo, ki pa je drugačna od te, ki jo je Mazejeva uporabljala pred temi zapleti," je pojasnil Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Ferkova, ki ima težave s kolenom, je tokrat prišla na rob dvajseterice, Štuhčeva pa je še tretjič na štirih letošnjih tekmah ostala brez uvrstitve.

V nedeljo bo v Cortini še superveleslalom.