Včeraj so imeli igralci in člani strokovnega vodstva reprezentance še poslovilno novinarsko konferenco v Zrečah, na kateri je sodeloval tudi predsednik RZS Franjo Bobinac, poleg tega pa so predstavili še nove drese, ki jih bo slovenska izbrana vrsta prvič nosila prav na EP v Srbiji. "Še enkrat naj poudarim, da RZS nad igralci in reprezentanco ne izvaja nobenega rezultatskega pritiska. Najpomembneje je, da bodo fantje tako enotni, kot so bili na pripravah. Nesmiselno je, da se obremenjujemo s končno uvrstitvijo, čeprav imamo reprezentanco, ki je kombinacija izkušenosti in mladosti ter je sposobna presenetiti," je prepričan Franjo Bobinac.

"Smo na približno 80-odstotni pripravljenosti, že prva tekma pa bo pokazala našo realno sliko," napoveduje selektor Boris Denič in dodaja: "Tik pred odhodom v Srbijo je bila prisotna rahla živčnost, predvsem pri mlajših igralcih. Zdravstveni bilten je v redu, kot vsak trener pa bi si seveda želel, da bi imeli na voljo kakšen dan priprav več." V zadnjih dneh so imeli reprezentanti in člani strokovnega vodstva poleg treningov tudi nekaj drugih obveznosti. V sredo dopoldan jim je predaval strokovnjak za komuniciranje Miro Kline (o odnosu do sredstev množičnega obveščanja, komuniciranju z njimi in med seboj ter o odzivanju ob zmagah in porazih), po kosilu pa so pomerjali športnoelegantna oblačila in obutev za nastop na Euru.

Na včerajšnjem poslovilnem druženju z novinarji v Zrečah so predstavili tudi nove drese, ki jih bodo slovenski rokometaši prvič nosili prav v Srbiji. Gre za drese, ki so po barvni plati (rokometni so belo-modri z odtenki zelene) usklajeni z načeli in priporočili Olimpijskega komiteja Slovenije za nacionalne reprezentance.