Že tretjič v tej sezoni se je zmage veselila Rusinja Zajceva, ki je podobno kot v četrtek njen reprezentančni kolega Andrej Makovejev, edina na tekmi zadela vse tarče. Dvakrat je bila strelsko neuspešna drugouvrščena Norvežanka Tora Berger, kar tri tarče pa je v položaju stoje pustila nepobeljene vodilna v svetovnem pokalu Nemka Magdalena Neuner, ki je zasedla tretje mesto.

Kljub močnemu sneženju, ki jo je spremljalo, se je z 12. mestom odrezala tudi Teja Gregorin. Slovenska biatlonka je pričela tekmo s številko 62 iz tretje startne skupine in občutila spremenljive razmere. V manj kot 20 minutah se je iz popolnoma sončnega vremena spremenilo v pravi snežni metež z močnimi sunki vetra. Zgrešila je le zadnjo, deseto tarčo, zaradi snega na progi pa v zadnjem krogu izgubila skoraj pol minute, a se vseeno uvrstila na rob deseterice.

"Kolikor sem imela sreče na strelišču, sem imela smole na progi. Nisem imela prav srečne startne številke, saj se v teku ni dalo storiti nič več od prikazanega. Še po klancih navzdol sem morala uporabljati palice. Glede na prikazano, bi se lahko v boljših razmerah izšlo tudi bolje, vendar tega objektivnega dejstva ne gre obžalovati. Uvrstitve med desetim in petnajstim mestom sem trenutno sposobna, cilj pa je seveda vstopiti med deseterico," je pojasnila Teja Gregorin.

S 33. mestom je do novih točk prišla še Andreja Mali. Tudi njena štartna številka 46 ni bila bistveno boljša glede na vremenski razplet. V zelo vetrovnih razmerah je v položaju stoje zgrešila eno tarčo, za kar pa je porabila tudi precej časa. "Razmere so bile zelo zahtevne in imela sem srečo, da so padle vsaj štiri tarče. Tudi druge tekmovalke, s katerimi smo bile istočasno na strelišču, so čakale ugodnejše pogoje, zato smo vse porabile nekaj dodatnih sekund. S streljanjem leže sem zadovoljna, na progi pa mi je v prvih dveh krogih uspelo teči skupaj z močnejšimi tekmovalkami in zdržati, kar me veseli, saj kaže na dobro formo," je svoj nastop ocenila Malijeva.

Nastopila je še Lili Drčar, ki pa je ob koncu tekme imela najslabše razmere. Sedem tarč od desetih ji je uspelo pokriti, tekaško pa ni zdržala napornega ritma in je končala na 85. mestu.

V soboto se bodo v Novem Mestu ob 13.45 pomerili biatlonci na desetkilometrski sprinterski preizkušnji.