Hokejisti Detroit Red Wings so po kazenskih strelih premagali Phoenix Coyotes s 3:2, Jan Muršak pa za Detroit ni igral.

Tekmo v Los Angelesu, domači ostajajo na drugem mestu pacifiške skupine, je odločil Loui Eriksson z dvema goloma v rednem delu in odločilnim zadetkom v kazenskih strelih. Eriksson je na 4:4 izenačil v 15. minuti zadnje tretjine ob igralcu več na ledu. V podaljšku ni bilo golov, v kazenskih strelih pa je za domače najprej zgrešil Jarret Stoll. Vratar domačih Jonathan Quick je ubranil strel Michaela Ryderja, čuvaj mreže gostov Kari Lehtonen pa poskus Dustina Browna. Eriksson je bil nato uspešen ter se s soigralci veselil zmage potem, ko je Lehtonen ubranil strel Trevorja Lewisa.

Dallas je po prvi tretjini vodil z 2:0. Po 14 minutah in štirih sekundah je zadel Eriksson, le 51 sekund pozneje pa je bil uspešen še Eric Nystrom. Po šestih minutah in 16 sekundah drugega dela igre je zadel Kopitar, slabo minuto pozneje pa je na 3:1 za goste povišal Alex Goligoski. V deseti minuti tega dela igre je drugi gol za domače prispeval Trevor Lewis. Pri obeh zadetkih domačih v tretji tretjini je bil podajalec Kopitar. Najprej je v sedmi minuti izenačil Jack Johnson, v deveti pa je vodstvo prinesel Brown. Lehtonen, s 37 obrambami je prišel do 150 zmage v NHL, je nato svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Igralci Vancouver Canucks so v St. Louisu po podaljšku premagali domači Blues s 3:2 in z 59 točkami vodijo v ligi. Daniel Sedin je zadel po 46 sekundah dodatnega dela igre, Alexandre Burrows pa je pred tem zadel dva gola za goste. Oba zadetka za domače, ki ostajajo na čelu centralne skupine (56 točk), je zabil Jason Arnott.

Kopitar zaradi poškodbe tekme ni končal

Kopitar pa svoje dobre predstave ni zaključil pozitivno, kajti slabih osem minut pred koncem rednega dela je za vrati nanj grobo (a po hokejskih pravilih pravilno) naletel kapetan gostov Brenden Morrow, Hrušičan pa je pri tem nerodno priletel v ogrado, pri čemer je staknil zaenkrat še neznano poškodbo. Kar nekaj časa je ležal na ledu, na koncu pa je z okrvavljenim nosom vendarle lahko sam oddrsal z ledu, a se v igro ni več vrnil.

Nalet na odličnega Slovenca ni ostal neopažen pri njegovih soigralcih, saj se je Morrowa s pestmi lotil nekdanji kapetan Philadelphie in letošnja okrepitev kraljev Mike Richards, ki pa je za to dejanje prejel kazen in Dallas je imel štiri minute igralca več, kar je pripeljalo do zadetka za končnih 4:4.

Zaenkrat še ni znano, kakšno je zdravstveno stanje Kopitarja, a po besedah trenerja mu je Anže zatrdil, da je z njim vse v redu. Kralji bodo naslednjo tekmo igrali jutri v Calgaryju, v nedeljo pa gostujejo še v bližnjem Edmontonu. Upajmo, da bo na kanadsko turnejo odpotoval tudi Kopitar.