Poleg Reneja in Wima iz zasedbe The Drumbassadors ter tolkalcev s celjske glasbene šole bodo na festivalu nastopili še glasbeniki iz slovenske skupine Stick Control in avstrijski tolkalci Panergy steelorchestra. Koncertoma teh zasedb bo mogoče prisluhniti na drugi festivalski dan oziroma v soboto, prav tako s pričetkom ob 18. uri.

V nedeljo bodo med 9.30 in 14.30 pripravili delavnice. Prvo z naslovom Igranje na "steel drum" in organizacija "steel drum" orkestra v Evropi bo vodil Stefan Schwarzenberger iz Avstrije. Sledile bodo delavnice tandema The Drumbassadors, Jake Strajnarja, Roberta Lepenerja in Nejca Boškoviča.

Slovenski mednarodni festival tolkalnih skupin pripravljata Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec ter SToP - Slovenski tolkalni projekt. Projekt finančno podpira Občina Žalec.

V Tolkalni skupini Glasbene šole Celje sodelujejo učenci, ki so redni udeleženci državnih tekmovanj. The Drumbassadors sestavljata Rene in Wim. Njune unikatne predstave so nenavadne, muzikalne, kreativne, virtuozne in humorne.

Tolkalna skupina Stick Control je bila ustanovljena leta 2002. Izvaja lastne priredbe skladb različnih glasbenih zvrsti, kot so pop, latino, jazz. Panergy steelorchestra pa je skupina, ki stremi za nenehnim "groovom". Čeprav prihajajo z avstrijske Tirolske, je njihova glasba popolnoma karibska. Soca, calypso in reggae glasba bodo letos zveneli izpod sodov, imenovanih "steel drum", ki izhajajo z otočja Trinidad in Tobago.