"Prvi niz v Budvi je prelomil tekmo, tako kot jo je prelomil tudi v našem dvoboju proti Belchatowu v Stožicah," je prepričan strateg ACH Volleyja Igor Kolaković, ki se spominja, kako so njegovi fantje v končnici prvega niza klonili proti Belchatowu, nato pa je njihova igra povsem razpadla. Še huje se je tokrat godilo Budvanski rivijeri, ki je v drugem in tretjem nizu zgolj nemočno spremljala ljubljanski pohod do gladke zmage s 3:0, kar je ACH v ligi prvakov uspelo šele tretjič. "Nedvomno smo bili potrpežljivi in vztrajni, čeprav v igri nismo blesteli. Toda vse končnice smo odigrali brez napak, in to je dalo želeni rezultat. Drugi in tretji niz smo odigrali zelo dobro. V tretjem nizu smo sicer malo prezgodaj naredili preveliko razliko in potem smo rezultat nekako zapravljali. Preveč smo čakali na nasprotnika, vendar pa pri tem nismo ogrozili končnega izida in zmage. Lahko smo zadovoljni z doseženim, saj smo bili pod velikim pritiskom, a smo dosegli zastavljeni cilj," je bil zadovoljen Kolaković.

Med najboljšimi posamezniki v taboru slovenskega prvaka je bil kapetan Andrej Flajs. V napadu je zbral 12 točk, nanj je letelo 26 žog Budvanske rivijere, katere je sprejel s 46-odstotno uspešnostjo. "Odigrali smo odlično. To je bilo eno od naših najboljših gostovanj. Ključno je bilo, da smo naredili malo napak, da smo pritiskali s servisom in igrali zbrano. V tretjem nizu gostiteljev nismo pustili do njihove igre. Zelo pomembna je bila končnica prvega niza, ko smo zaostanek spremenili v vodstvo in potem tudi v zmago. Na nasprotni strani je zagotovo najbolje igral Raič, ki je igral na še višji ravni kot prej. Njega nam ni uspelo nevtralizirati. Za vse ostale pa smo imeli rešitve. Tako se je znova pokazalo, da en sam igralec ne more rešiti tekme in da je pomembna ekipa," trdi Flajs.

Skupinski del lige prvakov se bo za ACH končal prihodnji teden, ko bo v sredo v Stožicah ob 20.30 gostoval Tours. Francoski klub je eno od pozitivnih presenečenj letošnje izvedbe tekmovanja, kar je slovenski predstavnik občutil že v prvem krogu, ko je v Franciji gladko izgubil z 0:3. Ob tem velja izpostaviti še podatek, da je bil Tours leta 2005 celo evropski prvak, dve leti kasneje pa je izgubil v finalu.