Na enak način zna tudi Dodd prilagoditi svoje šale za vsako mesto v Veliki Britaniji, oba pa kar govorita in govorita. (Avtor članka v Guardianu navaja, da se spomni Žižkovega nastopa, na katerem se je ta opravičil, da ima zelo malo časa za odgovor na vprašanje enega izmed poslušalcev, preden je začel svoj 30-minutni monolog.)

Zaradi mnogih razlogov so bili na Guardianu začudeni, ko so v redakcijo prejeli vest o knjigi zbranih Žižkovih šal, natisnjeni aprila 2011 v omejeni izdaji (samo ena knjiga!). Njihove sume je potrdilo še dejstvo, da je bila vest o knjigi objavljena na spletni strani themickeymouseclub.biz. So resni? Dejstvo je, da so se na spletu pojavile številne neresnične informacije o slovenskem filozofu – med drugim tudi tista, da je z Lady Gaga v romantičnem razmerju.

Tokrat pa se je informacija izkazala za resnično, so potrdili na Guardianu, saj je o knjigi govoril tudi norveški konceptualist Auden Mortensen, v telefonskem pogovoru pa jim je verodostojnost Žižkovih šal potrdil tudi založnik Flamme Forlag. Slednji napoveduje še en ponatis knjige, tokrat v obsegu 500 kopij – prihodnji mesec.

(Foto: themickeymouseclub.biz)

Britanski časnik poroča, da so na spletni strani mickeymouseclub.biz objavljene fotografije šal v Žižkovi knjigi (v kulturni redakciji knjige sicer še niso prejeli v roke, op. p.). Ena izmed fotografiranih šal gre:

"Obstaja stara šala o socializmu kot sintezi največjih dosežkov celotne človeške zgodovine do danes: iz prazgodovinskih družb je vzel primitivizem, iz antičnih suženjstvo, iz srednjeveških brutalno dominacijo, iz kapitalizma izkoriščanje in iz socializma ime.

Mimogrede bodimo pozorni na homologijo med "skeptičnim paradoksom" in strukturo šale, na katero se pogosto nanaša Lacan: "Moja zaročenka nikoli ne zamudi na zmenek, saj v trenutku, ko bi ga zamudila, ne bi bila več moja zaročenka." - "Nikoli ne naredim napake pri upoštevanju pravila, saj tisto, kar počnem, to pravilo šele definira."

Šale so zagotovo prispevale k Žižkovemu zvezdništvu, dodaja Guardian. Stuartu Jeffriesu (novinar na Guardianu, op. p.) pa je lansko leto zaupal: "Ne bi smel biti, če govorim iskreno, moški, ki govori o Vitezu teme in Heglu ter vrednosti WikiLeaksa in Lady Gage. Moral bi biti povprečen profesor filozofije v Ljubljani."

Komedija je pomemben element lacanovskega branja Hegla, kar je osrednji del Žižkovega filozofskega projekta.