Wu-Tang Clan je ameriška hip hop skupina iz New Yorka, katere začetki delovanja segajo v leto 1992. Njeni člani so (bili)  RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa in leta 2004 preminuli Ol' Dirty Bastard.

V javnosti se je sedaj pojavila policijska kartoteka, ki vsebuje vse podatke o prestopkih , ki so jih bili osumljeni ali obtoženi člani skupine.

V kartoteki je razvidno, da je policija skupino Wu-Tang Clan povezovala s številni zločini in da so bili večkrat osumljeni preprodaje drog in orožja. V enem izmed poročil je zapisano, da je med njimi in tolpo the Bloods (Kri) vladalo močno rivalstvo in da so člani Wu-Tang Clana celo naročili umor enega izmed članov tolpe the Bloods, poroča spletna stran Gawker.

Med drugim pa kartoteka natančno opisuje vse zločine in dejanja pri katerih je sodeloval preminuli član skupine Ol' Dirty Bastard. Njegova kriminalna pot se je začela leta 1987, ko je bil obtožen zaradi pretepa, in se je nadaljevala vse do njegove smrti pred slabimi osmimi leti. Gawker zapiše, da je "Old Dirty Bastard umrl tako, kot je živel."