Za preskok na lansko raven najboljše deseterice ji, kot sama pravi, manjka nekaj moči, samozavesti in sreče. Za preskok med omenjeno sanjsko peterico, kjer je bilo znova zvrščenih vseh pet najboljših biatlonk sezone, prvo zmago pa je pobrala lanska dobitnica velikega globusa Kaisa Makarainen, bi morala tek izboljšati skoraj za dva kakovostna razreda. Z 20. časom, kar tri minute in 20 sekund za najhitrejšo Darjo Domračevo, težko računa, da se bo to zgodilo čez noč. Zmagovalni oder bi ji bil tokrat še najbližje, če bi zadela namesto 18, kar je dobra statistika, vseh 20 tarč.

Perfekcionistki iz kluba ničla sta bili kljub stabilnim razmeram le dve izmed 88 biatlonk. Andreja Mali je upravičeno po tekmi tarnala, kako ji je žal vsaj dveh minut pribitka preveč. Z 29. časom teka, pol minute za Gregorinovo, se je tudi na nepriljubljeni razdalji tekaško približala najboljšim, a je s štirimi minutami pribitka ujela le tri tolažilne točke za 38. mesto. "Velik del tekme sem tekla s Švedinjo Heleno Ekholm (osvojila je drugo mesto, op. p), a kaj, ko je moja hiba sedaj streljanje leže," je potožila Andreja Mali.

Sodelovanje Lili Drčar na Češkem je bilo že vnaprej obsojeno na izlet. Z 81. mestom je sicer statistično izboljšala svojo najboljšo uvrstitev med elito, a je za to porabila tri sezone. S tako formo ne bi imela nobenih možnosti niti na prvih mladinskih zimskih olimpijskih igrah v Innsbrucku čez nekaj dni, kjer bodo Slovenijo zastopali Eva Urevc, Antheja Grum, Miha Dovžan in Vid Zabret. Na očeh bodo že zato, da se še enkrat vidi, kako delajo v Sloveniji z nasledniki. Danes bodo prizorišče članskega svetovnega prvenstva 2013 na starodobni "dvajsetki" izkusili Jakov Fak, Klemen Bauer (talent je pokazal že na evropskem olimpijskem festivalu 2003 na Bledu), Janez Marič, Vasja Rupnik in Simon Kočevar. "Težka proga tu na Češkem je lahko prednost za naše fante, bosta pa morala tudi Bauer in Fak za vrhunski rezultat zadeti vsaj 19 tarč," meni trener Jure Velepec.