Organizatorji velikih dirk že delijo tudi povabila na naslednje dirke. Menedžerji italijanskega Gira, ki je Sloveniji najbližja velika dirka, so med 22 ekipami izbrali tudi nemško moštvo NetApp, za katero bo v tej sezoni vozil Blaž Jarc. Poleg Blaža Kumpa, ki se je po propadu ekipe Geox vrnil v Adrio Mobil, se v domače okolje ni vrnil Blaž Furdi. S posredovanjem nekdanjega koroškega profesionalnega kolesarja Petra Wrolicha je dobil mesto v avstrijski ekipi Radland Tirol, kjer je tudi Jure Golčer.

Robert Vrečer ekipe še vedno nima: "Slabo kaže, obupal pa seveda še nisem. Treniram, kaj mi drugega preostane." Ob dobrem delu si profesionalno kariero v velikem svetovnem klubu lahko obeta tudi Jan Polanc. Z ekipo Lampre je namreč že podpisal predpogodbo, da bo v roku dveh let lahko prestopil v to italijansko ekipo Pro. To sezono se bo še kalil v Radenski pri Andreju Hauptmanu, v kateri bo po vrnitvi iz belgijskega Quick.stepa za nov zalet v to sredino, letos z imenom Omega Pharma - Quick.step, tekmovalni dres nosil Idrijec Jan Tratnik.

Svetovna javnost čaka, kako se bo v tem mesecu glede primera Alberto Contador dokončno odločil tričlanski senat Mednarodnega športnega razsodišča (CAS). V zakulisju namigujejo, da se je predsednik senata Izraelec Ephraim Barak že odločil, potem ko je ekipa Saxo Bank s Contadorjem priprave opravila v Izraelu, kar naj ne bi bilo naključje. Ob tem so razkrili, da so na zaslišanju pred CAS zavrnili pričo na strani WADA, Avstralca Ashandena, kar naj bi bil tudi pozitivni znak za Contadorja. Z odločitvijo CAS o najboljšem kolesarju z etapnih dirk zadnje dobe se bo lomil nadaljnji ugled celotnega kolesarstva.