"Prejšnje tekme mi niso uspele. V Innichenu mi ne ustreza proga, v St. Johannu pa sem imel smolo, toda samozavesti mi te tekme niso vzele. Vedel sem, da sem sposoben tudi zmagati, saj sem se za sezono odlično pripravil. Zato zmaga zame ni presenečenje, pa tudi za moje konkurente ne, saj so vedeli, da sem hiter. Končno se mi je vse 'poklopilo', smuči so letele kot pes, za kar se moram zahvaliti Elanu in serviserju. Uspeh mi privoščijo vsi, tudi konkurenti menijo, da sem ga zaslužil," je bil zadovoljen Filip Flisar, ki se je z zmago oddolžil glasnim navijačem: "Tu je kakšnih 200 Slovencev na dopustu. Prišli so ob progo in me glasno spodbujali. Tekma se je razvila v slovensko rajanje, bilo je noro, so mi pa navijači zelo pomagali tudi na tekmi."

Flisar je uspeh napovedal že v kvalifikacijah, v katerih je bil tretji, na tekmi pa je svoj dosežek le še izboljšal. V svetovnem pokalu ima zdaj 139 točk, napredoval je na sedmo mesto. "Zdaj so se apetiti povečali. Led sem prebil, verjamem, da bo odslej vse lažje. To gotovo ni bila moja zadnja zmaga v karieri. Naslednja tekma bo po moje tudi dobra, predvsem pa veliko pričakujem od X-iger v Ameriki," je še dejal 24-letni nekdanji alpski smučar. Z 213 točkami v svetovnem pokalu vodi Kanadčan Brady Leman, Švicar Alex Fiva na drugem mestu jih ima 195.

Z njegovimi vožnjami je bil izredno zadovoljen tudi trener ekipe smučarskega krosa, Aljoša Planteu, ki je po tekmi povedal: "Filip je bil že na kvalifikacijah zelo dober. Proga mu zelo leži, je prava ski-cross proga. Že dan prej je bil najboljši, saj je le na koncu naredil majhno napako. Prvi dve progi na tekmah svetovnega pokala sta bili bolj ali manj takšni, da se je na prvem zavoju odločilo, kdo bo zmagal. Na tej pa se je dogajalo vse, bila je zelo razgibana."

Manj zadovoljna kot Flisar, ki bo nov uspeh lovil že v nedeljo v Les Contaminesu, se bo s francoski Alp vrnila Saša Farič, ki si je v kvalifikacijah zlomila roko. Pri ženskah je sicer zmagala Švicarka Sanna Lüdi pred Kanadčanko Marielle Thompson in Avstrijko Andreo Limbacher. V svetovnem pokalu ima tokratna zmagovalka 13 točk prednosti pred Kanadčanko Kelsey Serwo.