Te je na uvodu prvega niza obračuna v Budvi sicer hitreje začelo zbirati domače moštvo. Budvanska rivijera je na prvi tehnični premor odšla s prednostjo 8:5, pred tem pa je ACH storil veliko nepotrebnih napak v napadu, ko so njegove žoge letele izven igrišča. Potek tekme se je hitro začel obračati, ko je slovenski prvak strnil vrste na začetnem udarcu in utrdil svoj blok. Budvi je prvi niz še uspelo pripeljati v napeto končnico, a edine zaključne žoge ni izkoristila. Več zbranosti je imel ACH, ki je unovčil svojo četrto.

Gostitelji so nekaj upora ponudili še v drugem nizu, ki pa je kmalu popustil. Napad Budve ni več našel prehoda mimo slovenskega bloka, s čimer je črnogorska igra povsem razpadla. Trener Budvanske rivijere Veselin Vuković je svojo četo hotel prebuditi z vročekrvnimi napotki, v katerih ni manjkalo kletvic, kar zanj ni značilno.

Pri Budvi je še največ pokazal hrvaški reprezentant Ivan Raič, ki je pridno zbiral točke in je za Budvo edini predstavljal dodano vrednost. Najslabše je Budva igrala v tretjem nizu, ko je ACH že vodil s +11. Na koncu se jim je uspelo približati na zgolj 20:23, a je slovenski predstavnik zgodbo kmalu zaključil.

V vsakem primeru pa si je ACH Volley s to zmago zagotovil vsaj tretje mesto v skupini, kar mu v veliki verjetnosti zagotavlja nadaljevanje evropske sezone. Če ne v ligi prvakov, kjer napreduje tudi najboljši tretjeuvrščeni iz vseh šestih skupin, pa v pokalu CEV, kamor se bodo uvrstili štirje tretjeuvrščeni izmed preostalih petih.