Na tekmi so nastopile tri Slovenke. Teja Gregorin je tekmo končala na 14. mestu (+2:38,2/2), Andreja Mali na 38. (+5:33,9/4), Lili Drčar pa na 81. (+11:15,9/5).

Najboljša slovenska biatlonka je zadela osemnajst tarč (0, 1, 0, 1). "To še vedno ni tista forma, ki jo pričakujem od sebe. Strelsko sem se dokaj stabilizirala, vendar bo potrebno še narediti preboj med najboljše. Tekaško še ne najdem pravih občutkov, pa niti ne vem, zakaj. Nimam pravega odgovora na to vprašanje, vem le, da mora biti bolje za uvrstitve med prvih pet. Proge so nedvomno zelo zahtevne v Novem Mestu in jih je bilo potrebno obravnavati s spoštovanjem, kar pa meni ne povzroča težav. Manjka mi še nekaj samozavesti, malo moči in iskrica, ki bo prinesla napredek," se je ocenila Gregorinova.

Na 38. mesto se je uvrstila druga najboljša slovenska predstavnica Andreja Mali, ki je s štirimi nepokritimi tarčami (1, 0, 2, 1) prišla do točk svetovnega pokala. "Žal pobiram bolj drobiž, kar se tiče točk svetovnega pokala. Tekaško sem se dobro držala, saj sem tri kroge tekla skupaj z Ekholmovo, streljanje leže pa je zadnje čase moja največja težava. Že z dvema zadetima tarčama več bi bila lahko okrog dvajseterice. Res nimam razloga za zadovoljstvo," se je hudovala Malijeva.

Lili Drčar, ki je tudi dobila priložnost za nastop, je bila na streljanjih petkrat neuspešna (1, 1, 1, 2), kar ji je prineslo 81. mesto, a vendarle Sloveniji tudi nekaj potrebnih točk za razvrstitev v pokalu narodov.

"Teja je dosegla dobro uvrstitev s streljanjem, ki ni bilo odlično. Zna tudi bolje, tek pa ostaja na ravni, kjer je zaključila zadnje tekme. Prvo preizkušnjo na vsakem prizorišču začenja bolj z rezervo in z najslabšim tekom, šele na koncu pa spet prikaže svoj realni potencial. Če bo lahko presegla te malenkosti, se bo lahko zasidrala med deseterico najboljših, kjer je že bila. Mogoče bo morala prej pritisniti na plin, da bodo tudi tekaški zaostanki manjši. Andreja je tekla presenetljivo dobro za sprinterko, mora pa popraviti strelske predstave, če želi dosegati boljše rezultate. Za Lili smo vedeli, da bo zanjo proga zelo težka, zato je tudi začela zelo previdno. Ne smemo ji zameriti tudi kakšnega zgrešenega strela preveč, ker kljub vsemu še nabira pokalne izkušnje", je ženske nastope komentiral glavni trener Uroš Velepec.

Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič, Vasja Rupnik in Simon Kočevar bodo v četrtek ob 14.15 nastopili na 20-kilometrski posamični tekmi. "Prav te težke proge v Novem Mestu so lahko prednost za naše fante, ki so v večini dobri tekači. Ta trenutek imamo celo dva izjemna, bo pa potrebno za dober rezultat zadeti vsaj 19 ali vseh 20 tarč, če bo na strelišču brezvetrje, kot je bilo danes. To znata in sta tudi že dokazala, bi si pa tokrat to želel tudi od Mariča in Rupnika, da s kakšnim bolje merjenim strelom ne zapravita teh možnosti kot že nekajkrat letos," so želje Velepca pred moško posamično preizkušnjo.