Hujara je to sporočil pred tekmami svetovnega pokala smučarjev v Wengnu, kjer bo v petek kombinacija, v soboto smuk, v nedeljo pa slalom. ženske v Cortini d'Ampezzo v soboto čaka smuk, v nedeljo pa superveleslalom.

"Ne uporabljajte spodnjega perila, dokler ne bodo znani natančni rezultati testiranj," je na prizorišču tekem na Lauberhornu dejal Hujara in opozoril na možnost naknadne diskvalifikacije. Omenjeno spodnje perilo naj bi bilo plastificirano in obstaja sum, da se med vožnjo zlepi s kombinezonom. Tako bi lahko prišlo do kršitve pravil Fis o prepustnosti zraka pri opremi, saj namesto dveh kosov praktično nastane eno, meni Fis.

Švicarska reprezentanca se je v nedeljo pritožila na smučarsko spodnje perilo Tine Maze, pritožba pa ni bila sprejeta. Na testu pretočnosti zraka po tekmi se je sicer izkazalo, kot so povedali v ekipi Tine Maze, da ni bilo kršitev pravil Fis in da so bile izmerjene vrednosti v dovoljenih mejah. Toda žirija se ni mogla odločiti, ali gre za plastificirano oblačilo ali ne.

Fis je nato perilo Mazejeve poslalo k uradnemu proizvajalcu, da preveri, če je dovoljeno in ustreza pravilom. Martin Berthod, tehnični delegat tekme v Bad Kleinkircheimu, je dejal, da Mazejeva v nobenem primeru ne bo diskvalificirana. Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze, je dodal, da je imela podobne težave že italijanska reprezentanca. Massi je tudi zatrdil, da novega materiala ne bodo uporabljali, dokler zanj ne bo Fis prižgala zelene luči, po tekmi pa je bil razočaran, ker so se Švicarji pritožili, ker po njegovih besedah uporabljajo isto perilo.