"Dobro me poznate in veste, da ves čas poudarjam, da je naloga nas vseh, ki spremljamo takšno umetnico, kot je Tina Maze, da ji zagotovimo čim boljše pogoje na poti do uspehov. Zato se velikokrat pritožujem nad materialom. Ne zato, da bi bil slab, temveč zato, ker menim, da bi bil lahko še boljši. In o svojih besedah sem prepričan. Že drži, da je Tina večkrat sama kriva za kakšen spodletel nastop. A najbolj me razjezi, ko svoje delo opravi dobro in to ni dovolj za uspeh. Spomnite se le lanskega svetovnega prvenstva v Garmisch Partenkirchnu, kjer sem ves čas trdil, da bi bila Tina s konkurenčnejšim dresom v igri za stopničke tudi v hitrih disciplinah, tako pa se je morala s smučanjem skoraj brez napak zadovoljevati s povprečnimi uvrstitvami, ki nas ne zanimajo. Poleti smo dolge ure preživeli v vetrovniku, testirali opremo. Takrat smo naredili velik korak naprej," je nadaljeval Massi.

V smučarskem športu nismo navajeni, da je kdaj kakšen Slovenec pred tekmeci. Venomer so krožile govorice, da imajo Avstrijci v rokah škarje in platno, s katerim dosegajo boljše rezultate. "To drži. Vendar morate vedeti, da moraš za opremo, s katero si korak pred tekmeci, vložiti ogromno vsega. To dobro ve tudi Vlado Makuc (predsednik strokovnega sveta SZS - op. p.), saj bo lahko na račun Tine tudi slovenska reprezentanca prišla do boljšega materiala."

Vlado Makuc je pojasnil, kako poteka zgodba, zakaj Tina Maze nosi drugega opremljevalca kot slovenska smučarska reprezentanca. "Massi je po Garmischu vztrajal, da želi imeti Tina italijanskega proizvajalca smučarske opreme, ki pa ni član združenja opremljevalcev slovenskega smučarskega sklada. Dogovorili smo se, da to možnost damo Tini, da pa bo imela našitke sponzorjev na dresih kot vsa reprezentanca. Seveda je bila tudi za to potrebna pogodba s finskim uradnim proizvajalcem slovenske smučarije. Podobna zgodba se odvija s slovenskimi alpskimi smučarji v hitrih disciplinah, saj jim drese izdeluje švicarski proizvajalec športne opreme," je pojasnil Makuc.

"Tinin italijanski proizvajalec opreme ni član slovenskega smučarskega sklada, ker ni plačal participacije. Ta znaša okoli 2000 evrov za posamezne dele opreme. Massi je pred začetkom sezone dejal, da v primeru, če Italijani ne bodo plačali tega zneska, ga bo poravnal sam. Italijanom ta čas sicer ni v interesu, da bi opremljali tudi slovensko reprezentanco, a če bi postali del smučarskega sklada, bi lahko tudi mi od njih kupovali opremo. V tem primeru smučarsko spodnje perilo," je še pojasnil Makuc.