Letos je zgodba obratna. Prednovoletni obračuni za ACH niso bili uspešni, saj je zbral le tri točke. Za napredovanje mora tako nujno dobiti obe preostali tekmi, nikakor pa si ne sme privoščiti januarskega padca v formi, kot je bilo v navadi v preteklosti. "Razmišljati moramo zgolj o dobri igri, ta pa bo ugoden rezultat prinesla sama po sebi," je prepričan trener ACH Volleyja Igor Kolaković, ki se zaveda, da ga danes čaka težka naloga: "Budvanska rivijera ima enake ambicije kot mi. Ne smemo pozabiti, da je oktobra v Stožicah že vodila z 2:0, blizu vsaj eni točki pa je bila tudi na gostovanju v Toursu. Težko je sicer oceniti, v kašnem stanju je Budva trenutno, saj igra izredno malo tekem, ta hip ima celo premor. Kolikor vem, ni imela niti nobenih prijateljskih tekem."

Do letošnje sezone je veljalo, da je v dvorani Mediteranski športni center v Budvi težko priti do zmage, a letos je Budvanska rivijera gladko izgubila obe domači tekmi z 0:3. "Dokler so še minimalne možnosti, se ne bomo predali. Najprej moramo v Budvi, nato pa še v Stožicah proti Toursu, pokazati svojo najboljšo igro, zmagati in nato počakati, kaj nam bo to prineslo. Še vedno se lahko uvrstimo naprej tudi kot najboljša tretjeuvrščena ekipa, če ne, pa bomo evropska tekmovanja nadaljevali v pokalu Cev. Smo v dobri formi, finalni turnir slovenskega pokala nam je prišel prav, vsekakor v Budvi računamo na zmago," je optimističen kapetan ACH Andrej Flajs. Podobno je pristavil korektor Alen Šket: "Preprosto moramo osvojiti vse tri točke, če želimo še računati na drugo mesto."

V obeh moštvih se ubadajo s težavami na blokerskem položaju. Pri Ljubljančanih bo zagotovo manjkal Matevž Kamnik, pri Budvi pa Vladimir Ćedić. Pri ACH sta za največje napore pripravljena tako podajalec Dejan Vinčić kot sprejemalec Uroš Kovačević.