Pevec Lado Leskovar, ki bo aprila letos zaznamoval pol stoletja svoje kariere, na kmečki turizem zaide večkrat. "Najraje hodim v Urško pri Zrečah, ker smo tja vodili otroka, ko je bil še čisto majhen, in smo ga lahko tam pustili samega, ker so tako zelo lepo skrbeli zanj. V vseh teh letih smo z gostitelji postali že skorajda pravi prijatelji," nam je povedal Lado, ki prisega na pristno kmečko hrano. "Na kmečkem turizmu natančno vidiš, kaj boš dobil na krožnik, vidiš njivo, kjer to raste. Tam ti ne morejo denimo ponuditi česna iz Kitajske ali fižola iz Japonske. Vedno kakšno dobroto vzamem tudi za domov, saj sredi mesta tega ni. Tudi v prihodnje bom obiskal katerega izmed slovenskih kmečkih turizmov. Najverjetneje kakšnega v Prekmurju ali na Koroškem. Vedno hodim na kmečke turizme, saj sem v svoji karieri na turnejah spal po mnogih hotelih, ki so zelo neosebni. Kmečki turizem pa je nekaj čisto drugega. Tu si član skupnosti. Zunaj naših meja sem obiskal nekaj salašev okoli Novega Sada. Razlika je predvsem v drugače pripravljeni hrani. Ne bi pa ničesar uvažal. Kmečki turizem mora biti pristen, če ni, potem to ni to."

Nekdanja Playboyeva zajčica in vodja Diamantk, skupine seksi promotork in hostes, Doroteja Premužič: "Zelo rada obiščem kmečki turizem, ker sem doma iz okoliša (Ormož), ki je znan po kmečkem turizmu in turističnih kmetijah. Najraje grem v kakšnega v okolici Jeruzalema. Preprosto zato, ker je to moj domači kraj in nikjer ni lepše kot doma. Cenim in najbolj obožujem pristno kmečko hrano, še toliko bolj, če hrana izhaja z bio- in ekoturističnih kmetij. Najraje imam vse jedi iz zelja, repo, krvavice… Za domov pa dobrot ne jemljem, saj me vse to čaka doma pri babici. Tudi v prihodnjih tednih bom ob kakšni posebni priložnosti obiskala katerega izmed slovenskih kmečkih turizmov. Težko pa rečem, ali bi kaj veljalo od drugod uvoziti k nam oziroma obratno, saj žal nisem bila še na nobenem kmečkem turizmu zunaj naših meja."

Igralec in režiser Boris Cavazza: "Včasih sem zahajal na kmečki turizem, a odkar ne jem več mesa, nič več. Ker za nas nimajo skoraj nič, mogoče kakšne štruklje, jabolčni zavitek, solato, to pa je tudi vse."