V ljubljanskem taboru se s stanjem na lestvici ne obremenjujejo, zavedajo pa se, da reči nimajo v svojih rokah, da pa vendarle možnosti še obstajajo. Optimizem jih še ni zapustil, v Budvo, kjer bo v sredo tekma ob 18. uri, so tako v ponedeljek odpotovali trdno odločeni, da možnosti podaljšajo vsaj še za en krog.

"Dokler so še minimalne možnosti, se ne bomo predali. Najprej moramo v Budvi, nato pa še v Stožicah proti Toursu, pokazati svojo najboljšo igro, zmagati in nato počakati, kaj nam bo to prineslo. Še vedno se lahko uvrstimo naprej tudi kot najboljša tretjeuvrščena ekipa, če ne, pa evropska tekmovanja nadaljujemo v pokalu Cev. Mislim, da smo v dobri formi, finalni turnir slovenskega pokala nam je prišel prav, vsekakor v Budvi računamo na zmago," je pred odhodom v Črno goro dejal kapetan ekipe Andrej Flajs, ki je s soigralci prejšnji teden v Kamniku svojemu klubu zagotovil šesti zaporedni in sedmi domači pokalni naslov.

V prvi tekmi v Ljubljani so odbojkarji Budvanske rivijere Slovence dobro namučili. Vodili so že z 2:0 v nizih, a je nato po zaslugi odlične igre podajalca Gregorja Ropreta prišlo do preobrata in ACH je vendarle rešil dve točki. Varovanci slovenskega selektorja Veselina Vukovića iz Budve, možnosti za napredovanje nimajo, a bodo vseeno imeli ambicije, saj še računajo na tretje mesto, ki bi jim prineslo pokal Cev. Konec koncev so ACH Volley v domači dvorani premagali že lani.

"Budvanska Rivijera nedvomno ima enake želje kot naša ekipa. Vedno je treba biti pozoren na tako izkušene ekipe. Ne smemo pozabiti, da je to moštvo, ki je v Stožicah oktobra letos že vodilo z rezultatom 2:0 v nizih, kakor tudi, da je bilo blizu osvojitve točke v tekmi proti francoskemu Toursu. To pomeni, da imajo potencial za igro na visoki ravni, videli pa bomo, kako dolgo lahko zdržijo takšen ritem. Mi bomo dali vse od sebe, upam da bo to dovolj, da izpolnimo cilje," meni trener Igor Kolaković, ki pravi, da bodo domači v nekaterih rečeh v prednosti:

"S tem predvsem mislim na domačo dvorano. Sicer je težko oceniti, v kakšnem stanju je Budvanska rivijera in koliko je to trenutno realno močna ekipa, saj so doslej odigrali izredno malo tekem, ta hip imajo celo premor in sploh ne igrajo. Kolikor vem, tudi prijateljskih tekem niso imeli. Tako, da je res težko oceniti, kaj nas čaka. Kar se tiče ACH Volleya, pa so vsi naši igralci, z izjemo Matevža Kamnika pripravljeni na ta obračun."

Domači trener Vuković, ki prav tako ne bo imel popolne ekipe, saj bo manjkal bloker Vojin Čačić, status favoritov spet predaja gostom, tudi zaradi tega, ker njegova ekipa ni v tekmovalnem ritmu.

Pred Mariborčankam misija nemogoče, Kamničanke z nekaj več možnosti

Odbojkarice Nove KBM Branika in Calcita Volleyballa v sredo nadaljujejo s svojimi evropskimi nastopi. Obe ekipi čaka težko delo, še posebno to velja za Mariborčanke, ki se bodo v prvi tekmi 1/8 finala pokala Cev v gosteh merile proti branilkam naslova, igralkam, italijanske ekipe Rubor Tiboni.

Pred Mariborčankami, ki so prejšnji teden osvojile slovenski pokal, a z igro vsaj v določenih trenutkih niso navdušile, je praktično misija nemogoče. Čeprav se ne predajajo naprej, pa se zavedajo, da proti ekipi nekdanje soigralke, Američanke Candace McNamee nimajo realnih možnosti, uspeh bo že vsakršni resnejši odpor.

Italijanke so v odlični formi, saj v eni izmed najmočnejših evropskih lig zasedajo drugo mesto. Ton njihovi igri dajejo predvsem tujke, začetno postavo tvorijo Srbkinji Ivana Đerisilo in Jelena Blagojević ter Poljakinja Katarzyna Skorupo, v svojih vrstah pa imajo še eno Američanko Julian Faucette ter Belgijko Liso Van Hecke.

Kamničanke imajo v 1/16 finala pokala challenge nekoliko lažje tekmice, igralke turške ekipe Iller Bankasi Ankara, ki pa bodo v dvoboju, prvi bo v sredo ob 20. uri v Kamniku, vseeno favoritinje. Turkinje imajo v svojih vrstah nekaj odličnih odbojkaric, tudi njihova igra sloni na tujkah. V ekipi igrajo Ukrajinka Olena Sidorenko, Kazahstanka Alesja Safronova in Belorusinja Marina Tumas.