Glavni trener švicarske ekipe Mauro Pini, ki je Mazejevo prijavil vodstvu tekmovanja, se sklicuje na peti člen pravilnika o opremi tekmovalcev in reklamnih našitkih Mednarodne smučarske zveze (FIS). V prvem odstavku tega piše: "Tekmovalni dresi in obleke pod njimi, kot je spodnje perilo, ne smejo biti plastificirane ali obdelane s katerimi koli kemičnimi sredstvi in morajo imeti minimalno prepustnost 30 litrov zraka na kvadratni meter v sekundi."

Po besedah Maura Pinija švicarskim novinarjem je eden od švicarskih trenerjev, ki ga ni imenoval, videl Tino Maze v dresu, ki naj bi bil plastificiran. Zato naj bi se Švicarji ne glede na uvrstitev Tine Maze odločili, da bodo vložili protest. Tega je obravnaval Andi Krönner, ki je pri Mednarodni smučarski organizaciji (FIS) zadolžen za testiranje materiala. Švicar je potrdil besede Andree Massija po tekmi, da je propustnost dresa v skladu s predpisi. "Nismo pa prepričani, če je bil dres plastificiran, kar je po predpisih FIS prepovedano. Zato smo se odločili, da bomo dodatne teste opravili v drugem labolatoriju," je pojasnil Andi Krönner ter nadaljeval: "Prvič sem takšen dres videl pred štirinajstimi dnevi, in sicer v drugi reprezentanci. Imena reprezentance vam ne bi zaupal. Prvič v svetovnem pokalu se je pripetilo, da smo dobili takšno pripombo."

Krönner ni povedal, kdo je proizvajalec tega materiala, saj na smučarskem spodnjem perilu ni označen.

Svoje mnenje je povedal tudi glavni trener v švicarski ekipi Stefan Abplanalp. "Ne želimo zmanjševati uspeha Tine Maze. Radi bi le, da se natančno ve, kaj je v alpskem smučanju dovoljeno in kaj ne."