Tekmo v Adelbodnu je končal na desetem mestu in se tretjič v sezoni uvrstil med najboljših deset. Obenem se je pred najbolj prestižnimi slalomi v Wengnu, Kitzbühlu in Schladmingu uvrstil na lestvici za startno listo med najboljših 15 slalomistov, zato bo imel na naslednjih tekmah boljše izhodišče kot doslej. Prebil se je na 13. mesto s 15 točkami prednosti pred 16. Nolanom Kasperjem. V skupnem seštevku slaloma je ostal na osmem mestu.

"Zelo zadovoljni smo, ker je Mitja potrdil formo, ki jo je kazal že na minulih preizkušnjah. Tekma je bila zahtevna, potrebno je bilo smučati borbeno," je nastop v tej sezoni najboljšega slovenskega alpskega smučarja ocenil trener za tehnične discipline Marko Jurjec. Valenčič je na vseh petih slalomih osvojil točke, le enkrat se ni uvrstil med najboljših petnajst. Ker bo imel z boljšo startno številko tudi boljše izhodišče, je pogled članov slovenske ekipe vse bolj usmerjen proti vrhu: "Zagotovo si bo prizadeval za še boljše uvrstitve. Je tako blizu najboljšemu, da lahko seže do zmagovalnega odra. Startna številka mu bo to omogočala. V slalomu je mogoče vse, marsikaj je odvisno tudi od vremena."

Včerajšnjo drugo vožnjo je zaznamovala megla. Bolj se je tekma približevala koncu, bolj gosta je bila. Valenčič je imel v zgornjem delu proge nekaj težav, a se je izvil iz njih in z 12. mesta napredoval do desetega. "Vidljivost je bila obupna. Mitja je dejal, da je peljal na pamet," je pojasnil Jurjec, medtem ko se je z avtomobilom vozil proti Sloveniji. Zaradi finančnih težav so na letalo sedli le Valenčič, Matic Skube in Bernard Vajdič (zadnja sta si morala vozovnico plačati sama). "Naporno je kot hudič, pa še slabo vreme imamo na cesti. A ne gre drugače. Če ne bomo varčevali, sezone ne bomo mogli izpeljati do konca," je dejal Jurjec, ki bo moštvo jutri popeljal na trening. Vadili naj bi do četrtka, nato ekipo za tehnične discipline čaka pot v Wengen. Tam bosta nastopila Valenčič in Skube. Vajdič bo tekmoval v evropskem pokalu, tretje mesto bo najverjetneje zasedel Miha Kürner. Jurjec razmišlja tudi o mlajših tekmovalcih, ki pa bodo verjetno kljub temu raje skušali nabrati čim več točk v evropskem pokalu.