Znova je zablestela po slabšem nastopu prvi tekmovalni dan. V Lienzu je bila razočarana nad 14. mestom v veleslalomu in bila naslednji dan druga v slalomu, v Bad Kleinkirchheimu pa je bila najprej 18. v smuku, nato druga v superveleslalomu.

Drugo mesto je za vas bržčas kot zmaga. V tej sezoni ste se prebili v svetovni vrh tudi v hitrih disciplinah. Vam je kaj odleglo?

Super je, res sem vesela. Po slabem nastopu v smuku je bilo težko verjeti vase. A sem šla čez sebe, nisem se ustrašila kot v soboto in napadala, kot znam. Proga je bila namreč zelo zahtevna. Oprema je omogočala dober rezultat, kar sva s Fabienne izkoristili. Takšen sneg, na kakršnem tekmujemo v zadnjih tednih, nam ustreza. Do uspeha smo prišli s timskim delom. S Fabienne in serviserji smo dali skupaj glave in do odličnega materiala prišli s skupnimi močmi. Ob uspehu sem vesela za ljudi, ki mi pomagajo, saj je teh precej.

Ste pričakovali, da bo Fabienne Suter vaša glavna tekmica?

Ko je šla na progo Fabienne, je za kratek čas posvetilo sonce. Rekla sem si, da to gotovo nekaj pomeni. Z odličnim smučanjem je izkoristila razmere. Res pa je, da sem na mestu vodilne ves čas računala, da bom končno zmagala tudi v superveleslalomu.

Kako vam uspeva, da se tako šampionsko pobirate po porazih?

V soboto sem bila preveč prestrašena. Bilo je tresoče in hitro, kar me je preveč vrglo iz tira. Vsak poraz je treba znati sprejeti. To sem se naučila. Andrea ga včasih ne zna. A vse to se dogaja, ker si vsi tako želimo uspeha, zato so porazi boleči.

Kako komentirate protest švicarske reprezentance na vaše spodnje perilo?

Ne zdi se mi pošteno. Sprva sem mislila, da so protest vložili Avstrijci. Takoj sem jim rekla, naj testirajo še Elisabeth Görgl, saj vem, da tako ona kot mnoge druge smučarke uporabljajo enako perilo. Zdaj so začeli pri Mednarodni smučarski zvezi testirati tudi spodnje perilo, češ da so nekatere vrste perila neprepustne. Gre za veliko uganko, ki pomaga predvsem v smuku. Če imaš dobro neprepustnost spodnjega perila, greš v hitrih disciplinah dol kot krogla. Včeraj ni dres igral nobene vloge, saj je bil superveleslalom izrazito tehničen.

Lindsey Vonn je v Bad Kleinkirchheimu doživela dva boleča poraza. Vaš komentar?

Slišim, da je nekoliko bolna, da ima težave s zdravjem. Takšne stvari se poznajo pri vseh. Nikoli nisem dvomila, da je ni mogoče premagati. Na takšnih progah, kakršna je v Bad Kleinkirchheimu, Lindsey ne more biti toliko spredaj, kot je bila lahko v Lake Louise, ali kot bo lahko v Cortini d'Ampezzo. Tam so lažji tereni, na katerih je lahko bistveno bolj spredaj.

Kdaj ste včeraj pomislili, da boste lahko slišali Zdravljico?

Ne da sem mislila, verjela sem v to, da bo igrala slovenska himna. Ves čas sem čakala na ta trenutek. Morda bi morala verjeti še dlje, prehitro sem popustila. Potem je prišla Fabienne. Še vedno verjamem, da prihajajo moje tekme, da bodo prišli na vrsto tudi še boljši rezultati.