Črnjanka je z izjemnim smučanjem predvsem v spodnjem, tehnično najzahtevnejšem delu proge, premagovala vse tekmice. Ko sta krepko zaostali Lindsey Vonn (zasedla je šele 18. mesto in se prvič po 1. februarju 2009 na superveleslalomski tekmi ni uvrstila na zmagovalni oder) in Julia Mancuso s številko 16 in 17, pa se je začel tudi glavni napovedovalec spraševati, če bomo poslušali slovensko himno.

Stavo bi izgubili vsi razen znova jasnovidnega Andree Massija. Ta je namreč takoj, ko je prišla v cilj startna številka 10 in prevzela vodstvo z naskokom, dejal, da ji bo zmanjkalo pol sekunde s srednjega dela proge. Nismo ga jemali preveč resno, saj je znano, da Massi še nikoli ni bil povsem zadovoljen s smučanjem Tine Maze. Toda izkazalo se je, da je imel prav. Švicarka Fabienne Suter je presenetila vse ter sobotnemu smukaškemu tretjemu mestu na progi Franz Klammer dodala še zmago, potem ko je s številko 22 sotekmovalko na švicarskih smučeh Stöckli premagala za 34 stotink sekunde. Tretja je bila Avstrijka Anna Fenninger. Američanka Lindsey Vonn, Avstrijka Petra Kromberger, Švedinji Pernilla Wiberg in Anja Pärson ter Hrvatica Janica Kostelić tako ostaja elitna peterica z zmago v vseh disciplinah.

Uspeh je za Tino Maze prišel ob najboljšem času, saj je dobila potrditev, da je lahko izjemno hitra tudi v hitrih disciplinah. Vendarle pa se je v nadaljevanju dneva odvijala drama. Massi je ves čas govoril po telefonu, kar je bilo dokaj neobičajno. Kaj se je dogajalo v ozadju, nam je najprej povedala Tina Maze, ki je rekla, da je morala dati na testiranje spodnjo opremo. "Da, prav ste slišali. To je trenutno najbolj vroča tema alpskega smučanja," je pojasnila Tina Maze.

Med pogovorom s slovensko junakinjo je v ciljno areno pridrvel Andrea Massi in Tini povedal, da so protest zoper njo vložili Švicarji (plačati so morali 100 švicarskih frankov), ki so imeli včeraj na tekmi zmagovalko, četrto Fraenzi Aufdenblatten in peto Laro Gut. Zgodba se je odvijala dolgo časa, v tiskovnem središču, kamor po tekmi pride najboljša trojica, pa je Massi vse skupaj pojasnil z naslednjimi besedami: "Spodnje perilo, ki ga uporablja Tina, je enodelno. Nekatere tekmovalke imajo dvodelnega. Tina nosi enako perilo kot Italijanke in Avstrijke, o tem sem prepričan. Ravnokar sem izvedel, da je bil protest Švicarjev zavrnjen, bo šlo pa Tinino perilo na nadaljnje preiskave. Prepustnost zraka je namreč v dovoljenih predpisih. Ne skrbijo me rezultati. Bolj me moti dejstvo, da se Švicarji, s katerimi redno treniramo skupaj in jih Tina premaguje na treningih kot za stavo, spravijo na tako majhno ekipo, kot smo mi, ne vložijo pa protesta v italijanski ali avstrijski ekipi."

Ilka Štuhec in Maruša Ferk sta bili prepočasni za točke svetovnega pokala. Ena od junakinj konca tedna je bila neznana Nemka Veronique Hronek, ki je v superveleslalomu zasedla šesto mesto, na sobotnem smuku pa je bila 17.