Slovenska pričakovanja so bila po četrtem mestu Tine Maze na edinem treningu višja. Črnjanka ni imela svojega dne in je zasedla 18. mesto. Z desetim mestom je presenetila Maruša Ferk ter poskrbela, da se je na tretjem smuku sezone še drugič med najboljšo deseterico uvrstila slovenska alpska smučarka. V Lake Louise je bila namreč Ilka Štuhec šesta.

Prvič je morala tekmicam v sezoni priznati premoč Lindsey Vonn. Bolje rečeno, Američanka se je premagala kar sama. Že v zgornjem delu je ta čas najboljša alpska smučarka naredila veliko napako in imela po 16 sekundah skoraj sekundo zaostanka. V nadaljevanju je sicer zaostanek zmanjšala, a se je morala sprijazniti s četrtim mestom. Najboljša Američanka je bila Julia Mancuso na drugem mestu, Švicarka Fabien Sutter, ki ima istega serviserja in proizvajalca smuči kot Tina Maze, pa je bila kljub veliki napaki v spodnjem delu proge tretja.

"Nisem pričakovala tega uspeha. Na treningu nisem blestela, a sem imela vseeno soliden občutek. Ko sem na začetku naredila nekaj dobrih zavojev, sem dobila še večjo voljo. Napadala sem na vso moč in bila kar precej začudena, ko sem v cilju videla številko ena. Veliko ljudi se skriva za mojim uspehom. Zahvaliti se moram trenerjem, ki so natančno preučili optimalno linijo. Tudi fizioterapevtka je imela veliko dela, da me je 'sestavila' skupaj," je v tiskovnem središču, iz katerega se vidi večji del proge Franz Klammer, ki je na drugem bregu, povedala Elisabeth Görgl. Avstrijka si bo domač teren v Bad Kleinkirchheimu zapomnila za večno, saj je dosegla prvo smukaško zmago svetovnega pokala.

Tina Maze je v ciljnem izteku povedala: "Nisem smučala dobro. Ustrašila sem se slabe vidljivosti. Že na začetku proge sem bila utrujena. Ni bil moj dan. Pogoji so bili povsem drugačni kot na treningu. Enkrat gre, drugič ne. Smukaško v tej sezoni nisem suverena, čeprav sem imela po prvem treningu dober občutek. Morda me je prost petkov dan vrgel iz tira. Sicer mi tehnično zahtevna proga ustreza, a sem smučala preslabo, da bi dosegla boljši rezultat."

Ilka Štuhec je bila do odstopa dobro na progi, do cilja pa ni prišla tudi Vanja Brodnik, ki je nosila zadnjo startno številko 60. "Žal se ni izšlo po mojih načrtih. Doživela sem novo izkušnjo. Sicer slabšo, kot sem se nadejala, a tudi takšne potrebujem. Žal mi je, ker je odpadel drugi trening, da bi se še bolje spoprijateljila s progo. Takšne izkušnje praviloma pridejo prav v kasnejših letih. Kar zadeva poškodbe, me noga na trenutke sicer boli, a gre kar dobro naprej. Moram prilagoditi kakšno kondicijo," je nasmejana pripovedovala Ilka Štuhec.