Slovenija je na tridnevnem turnirju v Koldingu, Herningu in Arhusu iztržila neodločen izid proti domači izbrani vrsti ter doživela dva poraza z Islandijo in Poljsko. Za izbrance slovenskega selektorja Borisa Deniča so bile preizkušnje na Danskem zadnje pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki bo od 15. do 29. januarja v Srbiji. Slovenija bo igrala v Vršcu, v skupini D pa so še Norveška, Islandija in Hrvaška.

Denič je proti poljski reprezentanci spočil kar tri nosilce igre: Uroša Zormana, Gorazda Škofa in Dragana Gajiča. Tako so se med šestnajsterico znašli tudi vsi trije rezervisti: Matevž Skok (v ekipi je bil že proti Islandiji), prvič na turnirju na Danskem pa sta bila v zapisniku tudi Gašper Marguč in Dean Bombač.

Denič je tekmo začel s postavo Primož Prošt, Matjaž Brumen, Jure Dolenec, Sebastjan Skube, Jure Dobelšek, Miha Žvižej in David Špiler, ki ga je v obrambi menjaval Matej Gaber. Po vodstvu Poljakov s 5:4 v deveti minuti so Slovenci v naslednjih treh naredili delni izid 3:0 in si prvič priigrali dva zadetka prednosti (7:5). Čeprav je Denič sredi tega dela igre spet začel z napovedanimi rotacijami igralcev, je prednost njegove ekipe kljub temu naraščala. V 21. minuti je Slovenija tako vodila že s petimi goli naskoka (12:7), na odmor pa odšla kar s +6 (16:10).

Tudi poljski selektor Bogdan Wenta je v drugem polčasu opravil precej igralskih menjav, tako v obrambi kot v napadu, kar se mu je kmalu obrestovalo. Slovenci so prvi zadetek v nadaljevanju dosegli šele v sedmi minuti za vodstvo s 17:14, toda v 43. minuti so Poljaki - med izključitvijo Miha Žvižeja - uspeli izenačiti (17:17).

Slovenska reprezentanca je odgovorila s tremi zaporednimi zadetki in vodstvom z 20:17, enaka razlika pa je bila še v 47. minuti (21:18). Nato so Poljaki, četrti z zadnjega evropskega prvenstva v Avstriji leta 2010, trikrat zapored zadeli v polno in v 50. minuti izenačili na 21:21. Po Deničevi minuti odmora je bil Dolenec uspešen za vodstvo z 22:21, a so nasprotniki dvakrat premagali Prošta in si v 54. minuti priigrali prvo vodstvo v drugem polčasu (23:22).

Dve minuti pred koncem tekme je Slovenija zaostajala za dva zadetka (22:24), toda Luka Žvižej in Marko Bezjak sta pri zaostanku le za gol minuto in pol pred koncem znova vrnila upanje. Ob zaostanku s 24:25 je imela Deničeva četa še zadnji napad in priložnost za morebitno izenačenje, toda krožni napadalec Miha Žvižej v zadnji sekundi ni uspel zatresti mreže Poljakov, ki so se veselili minimalne zmage.