"Super je, vesela sem. Nisem imela potrditve v hitrih disciplinah, še včeraj je bilo tako. To je najtežje, ohraniti mirnost in samozaupanje. Verjela sem vase in napadala na progi, zato sem zelo vesela uspeha. Proga je zelo zahtevna in na njej pridejo do izraza tehnično dobre tekmovalke. Imela sem tudi dobre smuči, kot tudi Suterjeva. Ta sneg nam je ustrezal, skupaj s Suterjevo in serviserji Stöcklija smo staknili glave. Dobro smo pripravili smuči in je končno steklo tudi v hitrih disciplinah. Ko sem kar dolgo stala na mestu v cilju, ki je namenjen za najhitrejšo, se je posvetilo sonce ravno takrat, ko je nastopila Suterjeva. Bila je boljša, imela je dobre smuči, kot jaz, obenem pa verjetno tudi malo boljšo vidljivost. To so malenkosti. Dosegla sem dober izid, sem si pa zelo želela zmage tudi v tej disciplini," je razplet opisala Mazejeva.

Mazejeva je po 18. mestu na sobotnem smuku, s katerim ni bila zadovoljna, četudi je bil to uspeh sezone v kraljevski disciplini, dan pozneje nastopila povsem drugače. S številko deset se je zavihtela na prvo mesto, izjemno pa je prevozila zlasti spodnji del, kjer je na kratkem odseku pridobila več kot pol sekunde. Kako uspešno je nastopila Črnjanka, je pokazal že nastop Lindsey Vonn, ki je bila večji del proge enakovredna Slovenki, nato pa je zavoj pred zadnjo strmino opravila zelo slabo in popravljala smuči, izgubila veliko hitrosti ter 18 stotink sekunde zaostanka z zadnjega merjenja časa za Mazejevo do cilja povečala za več kot sekundo (+1,19).

V nadaljevanju so zaostajale tudi druge favoritinje na čelu s sobotno smučarko zmagovalko in domačinko Elisabeth Görgl, tokrat osmo. Ko se je Mazejevi že nasmihala zmaga, s katero bi se na progi legendarnega Franza Klammerja vpisala v ozek krog petih svetovnih zvezdnic (Avstrijka Petra Kronberger, Švedinji Pernilla Wiberg in Anji Pärson, Hrvatica Janica Kostelić in Vonnova), ki so zmagale v vseh disciplinah, pa je to zgodovinsko poglavje tokrat Črnjanki zaprla Suterjeva. Slednja je bila več čas pri vmesnih časih pred Mazejevo, nato pa je napravila veliko napako v spodnjem delu, vendar je imela dovolj prednosti, da je ugnala najboljšo slovensko športnico zadnjih dveh let in se veselila četrte zmage v pokalu. Švicarski uspeh so z uvrstitvami med četrtim in šestim mestom dopolnile Fränzi Aufdenblatten, Lara Gut in Dominique Gisin.

Mazejeva pa je proslavila dvaintridesete stopničke za zmagovalke doslej v pokalu, šeste superveleslalomske. Z novim uspehom je poleg dveh drugih mest (Lienz, Zagreb) in tretjega v Flachauu, vse v slalomih te zime, dobila še drugo disciplino, v kateri je v samem svetovnem vrhu. Tako je ponovno prišla na tretje mesto skupnega seštevka pokala, na katerem je bila prvič v tej sezoni 3. januarja v Zagrebu in ga je izgubila po sobotnem smuku. Vodi Vonnova, ki je bila po 16. mestu povsem dotolčena na superveleslalomu. Potem ko je dobila obe tekmi v disciplini te zime, je dosegla najslabši superveleslalomski izid po decembru 2008. Američanka ima v boju za veliki globus 706 točk, druga pa je Avstrijka Marlies Schild (540), ki nastopa zgolj v tehničnih disciplinah, Mazejeva pa je tretja s 483 točkami.

Ženski del svetovnega pokala se bo nadaljeval konec prihodnjega tedna v italijanski Cortini d'Ampezzo, kjer bo v soboto smuk, v nedeljo pa še superveleslalom. Sledila bo Zlata lisica na slovenskih tleh s slalomom in z veleslalomom. Ker so zaradi pretoplega vremena na mariborskem Pohorju daleč od tega, da bi lahko začeli pripravljati progo, obstaja velika verjetnost, da bosta tekmi v Kranjski Gori.